De kip is heerlijk gemarineerd in de sesam soja saus. Dat bakt makkelijk in het pannetje. Een beetje zoet, maar ook ziltig en licht oriëntaals. Prima gourmet gerecht dus.
De aftrap van het eerste recept voor de Gourmet reeks: kip in sesam soja saus. Een simpele marinade met ingrediënten die de meeste mensen in de keukenkastjes hebben staan. Laat de kip even marineren en je serveert een heerlijk stukje kip, maar dan net wat anders.
Omdat...
- je gaat gourmetten snij je het vlees lang en dun. Dat gourmet heerlijk.
- je een extra smaakmaker wilt geven, strooi je ook nog wat sesamzaadjes na het bakken over de kip.
- je sinaasappel toevoegt, krijgt je vlees meer smaak en wordt het extra mals.
- je geen voedselvergiftiging wilt oplopen, hou je kip gescheiden van de rest. Zorg er ook voor dat je met de vork waarmee je de rauwe kip vastpakt niet het gare vlees meer aanraakt.
Recept gourmet recept kip in sesam soja saus

Heb je dit Gourmet recept kip in sesam soja saus gemaakt? Tag dan #byandreajanssen op Instagram of twitter. Ik vind het namelijk superleuk om te weten dat mijn recepten gemaakt worden en ik ga zeker kijken. Je kunt natuurlijk ook altijd het recept delen op mijn Facebook pagina. En niet vergeten om het recept op Pinterest te bewaren om het eenvoudig terug te vinden Tot snel!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Gourmet recept kip in sesam soja saus
Ingrediënten
- 400 gram kipfilet
- 3 eetlepels sojasaus zoet
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- 2 eetlepels sinaasappelsap
- 1 eetlepel sesamolie
- 1 cm gember , geraspt
- 2 teentjes knoflook , vers uitgeknepen
- 1 eetlepel honing
- 1 eetlepel sesamzaad
Instructies
- Snij de kipfilet in lange repen.
- Meng in een kom de overige ingrediënten goed, tot de honing is opgelost.
- Voeg de kip toe en laat minimaal 1 uur bij kamertemperatuur marineren.
- Leg net voor de gourmet de kip op een serveerschaal.
Geef een reactie