Malse biefstuk gevuld met wortel, bosui en vissaus en opgerold tot een rolletje. Dat hoef je maar heel kort te bakken voor een geweldig resultaat. Een heerlijk gourmet recept.
Biefstuk is één van mijn favoriete stukjes vlees op de gourmet bakplaat. Toch is deze variatie een echte topper. En door de lekker knapperige groenten, op smaak gebracht met vissaus die een heerlijke smaak geeft. En het vlees blijft heerlijk sappig. Ja dit mag niet ontbreken in het overzicht met gourmet recepten.
Omdat...
- je de groenten maar kort bakt is het belangrijk om ze heel dun te snijden.
- bosui een vrij uitgesproken smaak heeft zorg je dat dit niet te veel wordt toegevoegd zodat het niet gaat overheersen.
- in plaats van vissaus kun je ook prima sojasaus toevoegen.
Gourmet recept biefstuk gevulde rolletjes
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Gourmet recept gevulde biefstuk rolletjes
Apparatuur
- Vergiet
- Keukentouw
Ingrediënten
- 50 gram wortel , julienne gesneden
- ½ bosuitje, in smalle ringen
- 1 eetlepel vissaus
- 2 biefstukken
Instructies
- Kook 500 mL water.
- Doe de wortel in een vergiet en overgiet met het kokende water.
- Laat goed uitlekken en meng in een schaal met de bosui en de vissaus.
- Snij de biefstuk, in de breedte, in zo dun mogelijke plakken.
- Leg op elke plak wat van de wortel mix en rol het vlees op.
- Bind het vast met keukentouw.
- Leg op een schaal en bewaar in de koelkast tot gebruik.
- Voor het bereiden bak je het aan alle kanten kort aan.
Geef een reactie