Een heerlijk recept: gevulde zalm. De zalm wordt met een kruidige spinazie bleekselderij mengsel opgerold en vervolgens langzaam gegaard in de oven.
Voor Pasen is het leuk om iets bijzonders op tafel te zetten als hoofdgerecht. En gevulde zalm kan prima met Pasen. Een lekker lente gerecht, niet te zwaar. De zalm wordt gevuld met een kruidige spinazie bleekselderij mengsel. En vervolgens langzaam gegaard in de oven. Goed voor te bereiden: maak de zalmrolletjes in de ochtend en leg ze klaar in de ovenschaal in de koelkast, zodat je het 's avonds alleen nog in de oven hoeft te schuiven.
Tips
- Snij de zalmfilet niet helemaal door en door. Zo krijg je een zakje waar je de vulling in stopt.
- Gebruik je diepvries spinazie, laat hem dan goed uitlekken voor je hem gebruikt anders wordt je vulling te nat.
- Doordat je de zalm afdekt met bakpapier blijft hij sappig en droogt hij niet uit.
Vervangers
- Vervang de Griekse yoghurt door zure room voor nog meer smaak.
- Vervang de bleekselderij door prei.
Budgetvriendelijke versie
- Gebruik spinazie uit de diepvries in plaats van verse spinazie. Laat goed uitlekken.
- Vervang boter door margarine
- Gebruik diepvries wilde zalmfilets. De filets zijn kleiner, dus je maakt er in dit geval meer.
De prijs van deze budgetvriendelijke versie is €1.80 per persoon
Lekker
erbij
- Eet dit recept met gebakken aardappeltjes en een salade.
Bewaaradvies
- Deze zalm eet je meteen op. Door de vulling kun je hem niet invriezen.
- Heb je nog een restje zalm over? Bewaar hem in de koeling en maak de dag erop een heerlijke omelet waar je de zalm als vulling toevoegt. Erg lekker.
Andere lekkere zalm
recepten
- Zalm, prei en aardappel schotel
- Ovenschotel met zalm en spinazie
- Zalm uit de oven met asperges en tomaatjes
- Gegrilde zalm met rucola stamppot
recept gevulde zalm met spinazie en bleekselderij
Heb je deze zalm gevuld met spinazie en bleekselderij gemaakt? Tag dan #byandreajanssen op Instagram of twitter. Ik vind het namelijk superleuk om te weten dat mijn recepten gemaakt worden en ik ga zeker kijken. Je kunt natuurlijk ook altijd het recept delen op mijn Facebook pagina. En niet vergeten om het recept op Pinterest te bewaren om het eenvoudig terug te vinden Tot snel!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Zalm gevuld met spinazie en bleekselderij
Ingrediënten
- 2 eetlepels boter, ongezouten
- 1 teentje knoflook , fijngehakt
- 3 stengels bleekselderij, in kleine ringen gehakt
- 200 gram spinazie, vers of uit de diepvries, ontdooid
- 4 eetlepels Griekse yoghurt
- 1 theelepel mosterd
- zout en peper
- 1 kg zalm filet
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
- Smelt de boter in een koekenpan en roerbak de knoflook 30 seconden.
- Voeg de bleekselderij en de spinazie toe en roerbak het geheel 5 minuten.
- Doe het groentemengsel in een kom en meng met de yoghurt en de mosterd.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Leg de zalmfilet voor je neer en snij hem horizontaal door de midden, maar niet door en door (de achterkant moet nog aan elkaar zitten).
- Klap de filet open en bestrijk met het groentemengsel.
- Rol de filet vanuit 1 kant strak op en bind vast met bindtouw.
- Leg in een ovenschaal.
- Dek de zalm af met wat bakpapier en kook 15 tot 20 minuten in de oven.
Geef een reactie