Een lekkere Frankfurter worst omwikkelt met kaas en bladerdeeg, oftewel pigs in a blanket met kaas. De Amerikaanse versie van ons saucijzenbroodje.
Een pigs in a blanket met kaas, wat is dat zul je je afvragen? Wat bedoel je daar nu weer mee? Nu wij kennen het saucijzenbroodje als een gehaktstaaf omgeven met bladerdeeg. Dit is echter zo'n typische vernederlandsing van een internationaal gerecht. In het buitenland is dit recept beter bekend als pigs in a blanket. Het heeft echter wel een paar verschillen. De worst is vaak een Frankfurter (met velletje) en het deeg zit er omheen gewikkeld, maar sluit het vlees niet op.
Het wordt in deze landen vaak als een snack of voorafje geserveerd, door de hapjes wat kleiner te snijden. Een superleuk idee, wat ik naar het Nederlands heb vertaald. De frankfurter is belegd met een plakje Cheddar kaas en een plakje bladerdeeg.
Recept pigs in a blanket met kaas

Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Pigs in a blanket met kaas
Ingrediënten
- 8 plakjes bladerdeeg , of croissantdeeg
- 8 plakjes cheddar kaas
- 8 Frankfurters
- 1 eetlepel ei
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier
- Leg de plakjes bladerdeeg voor je neer.
- Leg daarop een plakje cheddar kaas.
- Aan één van de zijkanten plaats je de Frankfurter.
- Bestrijk de zijkanten met het ei en rol vanaf de Frankfurter het bladerdeeg op.
- Smeer de buitenkant van het bladerdeeg met het ei in en leg op de bakplaat.
- Herhaal dat voor alle plakjes bladerdeeg, kaas en Frankfurters.
- Zet de bakplaat gedurende 10 minuten in de oven.
- Snij na het bakken de Frankfurters voorzichtig (de kaas is nog erg heet) in drieën.
Geef een reactie