Kerst Macarons zijn heerlijke kleine traktaties die perfect zijn voor de feestdagen. Deze macaron kerstkoekjes zijn gevuld met een romige vulling en stukjes zuurstok, wat ze extra feestelijk maakt. Ze zijn niet alleen lekker om zelf van te genieten, maar ook leuk om mooi te verpakken en cadeau te geven.
Macarons met Kerst Zuurstokken
Candy Canes, kerst zuurstokken, zijn over komen waaien vanuit Amerika. Ze zijn leuk om naast kerstkransjes en ballen in de boom te hangen. En wist je dat je er ook heerlijke macarons mee kan maken? Zoals deze kerstmacarons.
De buitenkant van de macaron is knapperig en de binnenkant zacht. De vulling is romig en zoet, met een lichte crunch van verkruimelde zuurstokken.
Macaron kerstkoekjes zijn een heerlijk koekje voor Kerstmis. Ze zien er niet alleen heel feestelijk uit, maar zijn ook erg lekker! Ze zullen zeker in de smaak vallen.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
Macarons
- 2 eiwitten maat L
- 25 gram suiker
- 110 gram amandelmeel
Vulling
- 2 eiwitten maat L
- 100 gram suiker
- 180 gram boter kamertemperatuur
- 2 kerst zuurstokken verkruimeld
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Macarons
- Mix de eiwitten schuimig en voeg de suiker toe. Ga verder met mixen tot ze net stijf zijn.2 eiwitten, 25 gram suiker
- Meng het eiwitschuim voorzichtig met een spatel door het amandelmeel.110 gram amandelmeel
- Controleer met de acht methode of het beslag de juiste dikte heeft (zie tips onderaan het recept).
- Doe het beslag in een spuitzak.
- Spuit rondjes van 2 cm doorsnede op de bakplaat.
- Laat de macarons 45 minuten aan de lucht drogen. Bak ze daarna 11 minuten in de oven.
- Verwarm de oven na 20 minuten voor op 150 ℃.
- Laat de macarons afkoelen tot kamertemperatuur.
Vulling
- Meng in een kom de suiker met eiwitten.2 eiwitten, 100 gram suiker
- Zet de kom op een pan met kokend water, waarbij de onderkant van de kom het water niet raakt (Au bain-marie). Blijf roeren tot de suiker is opgelost.
- Haal de kom van het vuur en klop met een mixer tot het mengsel is afgekoeld tot kamertemperatuur en dikker wordt.
- Voeg de boter beetje voor beetje toe en blijf mixen tot de boter volledig is opgenomen.180 gram boter
- Doe de vulling in een spuitzak.
- Pak een koekjesonderkant. Spuit de vulling erop en leg er een bovenkant op.
- Rol de koekjes door de verkruimelde zuurstokken. Herhaal dit voor alle koekjeshelften.2 kerst zuurstokken
Opmerkingen:
- Macarons zijn 5 dagen houdbaar in de koeling.
- Macarons kun je ook invriezen. Bewaar ze in een diepvrieszak en vries ze maximaal 2 maanden in.
Geef een reactie