Een van onze favoriete gourmet recepten die nooit ontbreekt is dit recept voor garnalen pili pili. En natuurlijk deel ik dat met jullie hier.
Garnalen, daar hou je van of je verafschuwt ze. In ieder geval zijn er in ons huis twee kampen. Ikzelf, je raadt het al, zit in het kamp van de liefhebbers, maar 2 van de drie kids kunnen de reuk al bijna niet verdragen. Tja je kunt niet alles in je leven hebben toch. Onze kleinste daarentegen, begint al te watertanden als hij merkt dat we garnalen hebben. Hij vindt dat ik er altijd te weinig klaarmaak. En deze variant is toch wel een van zijn favorieten. Hij heeft smaak die kleine.
Omdat...
- bij de meeste garnalen die je hier kunt kopen, is het darm kanaal nog niet verwijderd. Dat is het zwarte lijntje dat je over de bovenzijde van de garnaal ziet. Door een ondiep sneetje te maken in de garnalen en met de punt van de mes het kanaal eruit te wippen, verwijder je het snel en eenvoudig.
- je bevroren garnalen hebt gekocht, ontdooi je ze snel door ze even af te spoelen onder koud stromend water.
- je de knoflook slechts kort bakt, wordt hij niet bruin en dus ook niet bitter.
Gourmet Recept Garnalen pili pili
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Apparatuur
- Gourmetstel of steengrill
Ingrediënten
- 1-2 pepertjes
- 3 teentjes knoflook
- 60 ml olijfolie
- 400 gram garnalen darmkanaal verwijderd
- peterselie grof gehakt.
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Snij de peper doormidden en haal de zaadlijsten eruit.
- Hak de pepers grof.
- Snij ook de knoflook in grove stukken, doe ze in een apart schaaltje.
- Meng de olijfolie met de de pepers en de garnalen en laat kort marineren.
- Bij het gourmetten serveer je de garnalen met olijfolie peper marinade, een bakje met knoflook en een kommetje met peterselie.
- Bak de garnalen met wat olie kort in een pannetje.
- De laatste 30 seconden voeg je de knoflook toe.
- Schep op het bord en strooi er wat peterselie over.
Geef een reactie