Deze frozen yoghurt heeft een lichtzoete smaak met een verfrissend vleugje citroen. Het smelt op je tong. Samen met de jam en het verse fruit een heerlijk dessert.
Voor de foodblogswap mocht ik een recept maken van: Nienke van love4food. De frozen yoghurt heb ik iets aangezoet met honing en een beetje een fris accent gegeven met een scheutje citroensap. En heb je geen ijsmachine zoals Nienke, kijk dan vlug bij de tips, hoe je de frozen yoghurt zonder maakt!
- De eiwitten voeg je toe om nog meer luchtigheid te geven aan je ijs. Spatel ze er heel voorzichtig doorheen om zoveel mogelijk lucht in het ijsbeslag te houden.
- Heb je geen ijsmachine dan maak je het ijsmengsel en giet je het voorzichtig in een diepvriesschaal. Zet in de diepvries en meng elk half uur met een vork het mengsel door, zodat de klontjes kleiner worden en het mengsel mooi luchtig blijft. Herhaal tot het volledig bevroren is.
- In de lente / zomer is er volop rood fruit te verkrijgen en dat is lekker om vers te gebruiken. Maar dit is zeker ook een aanrader met sinaasappelmarmelade en kleine stukjes citrusfruit of appel en peren blokjes gekruid met kaneel.
- De jam is tot 1 jaar te voren te maken. Hierbij het recept maar kijk zeker ook bij een van de andere jam recepten van de Jam-special week.
- Het ijs blijft tot 3 maanden goed in de diepvries in een afgesloten bak.
- Koksmes - Dit koksmes is mijn steun en toeverlaat in de keuken. Het is van Wusthof en ik heb het al vele jaren in mijn bezit. Het laat me nooit in de steek en blijft superscherp. Het is het enige profesionele mes dat ik heb en het is een aanrader om, als je een complete messenset te duur vindt, in ieder geval dit mes aan te schaffen want hier kun je bijna alles mee snijden. Daar ga je zeker geen spijt van krijgen!
- Mengkommen - Onmisbaar in elke keuken: mengkommen. Dit is een set van drie die fijn is omdat ze precies in elkaar passen. Deze kommen hebben een anti slip bodem, zodat ze niet over je werkblad heen schuiven. Aan de binnenkant staan de maten aangegeven, waardoor je niet altijd een maatbeker nodig hebt (en dat scheelt weer afwas). De mengkommen hebben een schenktuit zodat je zonder knoeien je beslag kunt overgieten. Ik gebruik de mengkommen voor het maken van de frozen yogurt.
- Mixer - met deze mixer klop je slagroom en kneed je deeg. Een multifunctionele hulp in de keuken. Hij heeft voldoende vermogen voor veel toepassingen. En van de kleur wordt je ook helemaal vrolijk. Ik gebruikte de mixer voor het kloppen van de eiwitten.

Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Frozen yogurt met rood fruit
Ingrediënten
- 2 limoenen , sap
- 3 eetlepels honing
- 1 theelepel vanille-extract
- 500 ml Griekse yoghurt
- 2 eiwitten, maat L
- 2 eetlepels Rode bessen jam , met port
- 2 eetlepels bessen, en ander rood vers fruit en munt
Instructies
- Klop het limoensap, honingen het vanille-extract tot alles goed is gemengd.
- Klop dan de yoghurt erdoor.
- Neem een schone kom en mix de eiwitten tot ze stijf zijn.
- Voeg ⅓ deel van de eiwitten bij de yoghurt en roer die er voorzichtig door tot alles gemengd is. Zo went het yoghurtmengsel aan de luchtigheid van het eiwit.
- Spatel dan de rest van het eiwit er voorzichtig door.
- Schep in de glaasjes en laat opvriezen in de diepvries (minimaal 3 uur)
- Net voor het serveren schep je een lepel jam bij de yoghurt en garneer je alles met vers fruit en blaadjes munt.
Opmerkingen
- De eiwitten voeg je toe om nog meer luchtigheid te geven aan je ijs. Spatel ze er heel voorzichtig doorheen om zoveel mogelijk lucht in het ijsbeslag te houden.
- Heb je geen ijsmachine dan maak je het ijsmengsel en giet je het voorzichtig in een diepvriesschaal. Zet in de diepvries en meng elk half uur met een vork het mengsel door, zodat de klontjes kleiner worden en het mengsel mooi luchtig blijft. Herhaal tot het volledig bevroren is.
- In de lente / zomer is er volop rood fruit te verkrijgen en dat is lekker om vers te gebruiken. Maar dit is zeker ook een aanrader met sinaasappelmarmelade en kleine stukjes citrusfruit of appel en peren blokjes gekruid met kaneel.
Geef een reactie