De zoetzure frambozen, de romige mascarpone en de chocolade brownie, een tiramisu zo verfrissend en toch zo delicaat. Super!
Lekker een recept met frambozen. Je kunt ze namelijk tot september / oktober oogsten. Als je een herfstvariant hebt. De zomervarianten zijn inmiddels al aardig op. En je moet natuurlijk de vogels voorblijven.
En mocht je geen struik hebben (of het toch verloren hebben van de vogels), dan zijn ze natuurlijk ook gewoon te koop. Want ze zijn, zoals dat heet, in het seizoen. En dan zijn ze superlekker: zoet en vol van smaak.
Dit is een variant op de aloude tiramisu met lange vingers en amaretto. Maar daarom niet minder lekker. Door de frambozen heeft deze tiramisue een heerlijke frisse smaak. En de brownie, tja je moet er gewoon niet te veel van eten (als je dat lukt).
- Wanneer er kinderen mee eten gebruik je wat koffie of karamel siroop in plaats van koffie likeur.
- Heb je echt weinig tijd, gebruik chocolade koekjes of cake in plaats van brownies.
- Als je de slagroom en de mascarpone goed luchtig wilt krijgen, zorg je dat beiden goed koud zijn (koelkast temperatuur).

Ik vind het zó leuk om te zien wat jij maakt! Deel je foto met #byandreajanssen - ik ben superbenieuwd! Vond je dit recept lekker? Laat dan een beoordeling achter op de receptenkaart hierboven! Jouw feedback helpt andere thuiskoks en mij enorm.
Nog meer zin om te koken? 📺 Check mijn YouTube | 📌 Pin 'm op Pinterest
📖 Recipe
Video
RECEPTKAART
Ingrediënten
- 2 eetlepels honing
- 1 theelepel vanille-extract
- 170 ml slagroom
- 150 gram mascarpone
- 150 gram brownies
- 50 ml koffielikeur, zoals Tia Maria of Marakesh
- 150 gram frambozen, vers
Instructies
- Klop de slagroom met het vanille-extract en de honing lobbig (yoghurtdikte) maar niet stijf.
- Doe de mascarpone in een schaal, schep de slagroom erbij en mix alles goed door.
- Verdeel een laagje brownie onderin de glazen.
- Besprenkel met de koffielikeur.
- Schep daar het mascarponemengsel op.
- Verdeel de helft van de frambozen over de mascarpone.
- Bedek die met een tweede laag brownies.
- Schep de rest van het mascarponemengsel op de tweede laag brownie.
- Top met frambozen.
- Zet in de koeling tot gebruik.
Opmerkingen
- Wanneer er kinderen mee eten gebruik je wat koffie of karamel siroop in plaats van koffie likeur.
- Heb je echt weinig tijd, gebruik chocolade koekjes of cake in plaats van brownies.
- Als je de slagroom en de mascarpone goed luchtig wilt krijgen, zorg je dat beiden goed koud zijn (koelkast temperatuur).












Geef een reactie