Een makkelijke maaltijd met malse drumsticks met mango, broccoli en amandel. Geserveerd met rijst een gezonde en lekkere maaltijd om van te genieten. De drumsticks heerlijk gemarineerd en vervolgens gewikkeld in ontbijtspek, worden mals gestoofd.
Van het braadvocht maak je een zoete saus met mango. Dit eenvoudige gerecht serveer je met broccoli, rijst en geschaafde amandel en ik weet zeker dat je hiervan gaat genieten!

Drumsticks met Mango, Broccoli en Amandel, Een Smaakvol Recept
Dit is een favoriete maaltijd met Drumsticks hier in huis. Een recept wat onze kinderen echt heel graag eten, omdat drumsticks met mango saus, broccoli en amandel een heerlijke smaakcombinatie heeft. En dan is het ook nog simpel te maken.
Door de drumsticks goed te kruiden en in ontbijtspek te rollen, krijgt het vlees een heerlijke smaak en door het langzaam garen wordt het heerlijk mals. De saus die je maakt van alle stoof sappen samen met de mango geeft een zonnetje op je bord. De broccoli die precies goed is gekookt past uitstekend bij de rijst, maar is ook lekker met het sausje en de geschaafde amandelen Ik zou zeggen zeker eens proberen, want dit is echt lekker!
Wat heb je nodig voor Drumsticks met Mango en Amandel?
Om deze Drumsticks met Mango, Broccoli en Amandel te bereiden, heb je de volgende ingrediënten nodig. De juiste hoeveelheden vind je in de receptenkaart onderaan het blog:

Drumsticks met Mango saus
- Kerrie: is een mengsel van verschillende specerijen. Het is pittig, scherp en aromatisch.
- Honing: geeft een licht kruidig zoetje.
- Olijfolie en boter: Om de drumsticks in te bakken. Zo kun je de vetten goed heet maken, zonder dat de boter verbrand (en heb je toch die heerlijke smaak). De boter is ook de basis van de saus. Gebruik ongezouten roomboter.
- Drumsticks: Dit zijn kleine kippenpoten Het is het onderste gedeelte van de kippenpoot.
- Citroen: Voor een fris citrus accent.
- Mango: Zacht en sappig en heerlijk zoet. Verwijder het vel en de pit en snij in kleine blokjes. Hier vind je een filmpje waar ik laat zien hoe je dat snel eenvoudig op twee manieren kunt doen.
- Peterselie: Geeft een frisse smaak aan deze maaltijd.
- Ontbijtspek: Het is gepekeld buikspek van het varken dat na het pekelen, drogen en roken in dunne plakken wordt gesneden. Het smaakt zout en kruidig.
- Tomatenpuree: Om de smaak van de saus dieper te maken. Laat de puree twee minuten bakken voordat je de bouillon erbij giet, dan is hij lekker zoet (en niet zuur).
Lekker erbij:
- Broccoli: Snij de broccoli in roosjes en doe in een pan. Vul aan met koud water en breng aan de kook. Laat net zolang koken tot je er met een vork makkelijk in kunt prikken (je mag nog iets weerstand voelen als je van een bite houdt) Broccoli kun je ook stomen. Hang de broccoli in een stoommandje boven kokend water en dek af Laat 3 tot 8 minuten stomen.
- Rijst: Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Je kunt kiezen voor witte rijst, basmati rijst en wil je meer vezels, dan kun je zilvervlies rijst klaarmaken.
- Amandelschaafsel: Zoals de naam al zegt: geschaafde amandel. Het heeft een lichtzoet nootachtige smaak.
Hoe maak je Rijst met Broccoli, Amandel en Mango Drumsticks?
Een printbaar recept met stap-voor-stap beschrijving vind je onderaan deze blog.

- Maak een marinade door kerrie, honing, olie, zout en peper te mengen. Bestrijk de drumsticks hiermee en wikkel ze in ontbijtspek.
- Smelt boter in de pan en voeg de olie toe. Bak de drumsticks aan alle zijden tot ze goudbruin zijn. Haal ze uit de pan. Schep de tomatenpuree in de pan en bak 2 minuten. Schenk dan de bouillon erbij en breng aan de kook. Doe de kip terug in de pan, leg de deksel erop en sudder 30 minuten tot de kip gaar is. Kook ondertussen de rijst en broccoli gaar.
- Haal de kip uit de pan. Giet het bakvet van de drumsticks in een pannetje.
- Voeg het water, citroensap en rasp, de mangoblokjes en peterselie toe. Verhit tot het warm is (het hoeft niet te koken).
Serveer de drumsticks met de saus, rijst en broccoli. Strooi amandelschaafsel en verse peterselie erover.
Tips, Vervangingen en Variaties
- Drumsticks: Ook kippenpoten zijn heel geschikt voor dit recept. Het kan zijn dat de kooktijd dan wat langer is. Check met een thermometer de temperatuur in de kern van het vlees. Die zou 72 °C moeten zijn.
- Pittig: Voeg ½ theelepel chilipoeder toe aan de saus.
Ja, voor dit recept kan ook bevroren mango gebruikt worden. Vooraf ontdooien is niet nodig. Gebruik ongeveer 150 gram.

Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Drumsticks met Mango, Broccoli en Amandel
Ingrediënten
Gemarineerde Drumsticks
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 1 eetlepel honing
- 3 eetlepels olijfolie
- ¼ theelepel zout
- ⅛ theelepel peper
- 8 plakjes Ontbijtspek
- 8 kipdrumsticks
- 1 eetlepel boter
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- 70 gram tomatenpuree
- 100 ml kippenbouillon
Saus
- 50 ml water
- 1 eetlepel citroensap
- 1 theelepel citroenrasp
- ½ mango, geschild en in blokjes gesneden
- 7 gram peterselie, fijngehakt
Serveer met (incl. Garnering).
- 800 gram broccoli, gaargekookt (zie tips)
- 400 gram rijst, bereidt volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 3 eetlepels amandelschaafsel
- 7 gram peterselie, fijngehakt
Instructies
Gemarineerde Drumsticks
- Meng de kerrie, honing, olijfolie, zout en peper door elkaar.1 eetlepel kerriepoeder, 1 eetlepel honing, 3 eetlepels olijfolie, ¼ theelepel zout, ⅛ theelepel peper
- Bestrijk de drumsticks met de marinade en wikkel elke drumstick in ontbijtspek.8 kipdrumsticks, 8 plakjes Ontbijtspek
- Smelt de boter in een braadpan of hapjespan en voeg de olie toe.1 eetlepel boter, 1 eetlepel zonnebloemolie
- Bak de kip aan alle zijden tot hij goudbruin is. Haal uit de pan en zet even opzij.
- Voeg nu de tomatenpuree toe en bak die 2 minuten tot hij zoet begint te ruiken.70 gram tomatenpuree
- Schenk de kippenbouillon in de pan en meng goed door. Breng aan de kook.100 ml kippenbouillon
- Doe de drumsticks terug in de pan en dek af met een deksel. Laat 30 minuten sudderen tot de kip gaar is.
Mango Saus
- Haal de drumsticks uit de pan en leg op een bord. Dek af met aluminiumfolie.
- Voeg aan het achtergebleven vocht (of gebruik een schoon pannetje) het water, citroen, mango en peterselie toe. Zorg dat dit goed heet is (het hoeft niet te koken).50 ml water, 1 eetlepel citroensap, 1 theelepel citroenrasp, ½ mango, 7 gram peterselie
- Serveer de drumsticks met de mango saus, de rijst en broccoli. En bestrooi met peterselie. Smakelijk!800 gram broccoli, 400 gram rijst, 3 eetlepels amandelschaafsel, 7 gram peterselie
Opmerkingen
Laat alles snel afkoelen.
- Koelkast: Bewaar alles afgedekt in de koelkast tot 2 dagen.
- Diepvries: Verpak de drumsticks met mango in een diepvriesdoos (dat is handiger in verband met de saus). De broccoli en rijst kun je apart invriezen. Laat ontdooien in de koelkast.
- Opwarmen: Verwarm in een pan tot het goed warm is. Je kunt het ook in een ovenschaal doen. Dek de schaal af met aluminiumfolie. Bak 20 minuten bij 160 °C of tot het heet is.
Geef een reactie