Dadels, appel en walnoot cake is een makkelijke en gezond baksel. Lekker bij een kopje thee of koffie als het fris is. Dan is deze cake zeker verwarmend.
Het lijkt toch nog wat winters te gaan worden, na de bijna lente dag van vandaag. Na deze winter snap ik helemaal niets meer van het weer. Vorig jaar bleef het maar koud en dit jaar wil het maar niet koud worden, in ieder geval tot overmorgen dan. En bij zo'n koude dag past deze heerlijke, verwarmende en toch ook wat winters aandoende cake lekker bij. Eetbaar als hij nog warm uit de oven komt en je ijskoude handen hebt, maar ook koud bij een warm kopje thee of koffie zeer lekker.
TIPS
- Leg een reepje bakpapier horizontaal in het cakeblik, waarbij de randen uitsteken. De cake is dan makkelijker te lossen.
- Check of de cake gaar is door na de baktijd een prikker in het midden van de cake te steken. Komt hij er droog uit dan is de cake gaar.
- De opgegeven temperatuur is voor een hetelucht oven. Gebruik je onder- en bovenwarmte tel er dan 20 graden Celsius bij op.
- Gebruik 125 gram zelfrijzend bakmeel in plaats van bloem en bakpoeder.
- Gebruik pecannoten in plaats van walnoten.
- Deze cake is ook lekker met peer in plaats van appel.
Voorbereiden en bewaren
- Deze cake kun je ingepakt in plastic folie tot 2 dagen bij kamertemperatuur bewaren.
- Bewaar cake niet in de koelkast, want door de vochtigheid in de koeling wordt de structuur van de cake anders en dat is minder lekker.
- Cake kun je invriezen door hem eerst in aluminiumfolie en vervolgens in plastic folie in te pakken. Hij blijft tot 3 maanden houdbaar in de diepvries.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Apparatuur
Ingrediënten
- 110 gram boter ongezouten, kamertemperatuur
- 110 gram bruine suiker
- 2 eieren maat L
- 110 gram bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 100 gram walnoten gepeld, fijngehakt
- 50 gram dadels fijngehakt
- 1 appel zoet, geschild en geraspt op fijne stand.
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Vet de cakevorm in.
- Doe in een kom de suiker en boter bij elkaar en mix die in 2 minuten luchtig.110 gram boter, 110 gram bruine suiker
- Voeg de eieren, terwijl je blijft mixen, één voor één toe.2 eieren
- Zeef de bloem met bakpoeder boven het beslag en mix de bloem erdoor op de laagste stand tot het net is gemengd.110 gram bloem, 1 theelepel bakpoeder
- Voeg tenslotte de walnoten, dadels en appels toe en meng die met een spatel erdoor.100 gram walnoten, 50 gram dadels, 1 appel
- Giet het beslag in de cakevorm.
- Bak 1 uur en controleer met een sate prikker of hij er droog uit komt.
- Laat de cake 5 minuten staan en haal hem uit de vorm. Laat verder afkoelen op een rek.
Opmerkingen:
- Gebruik 125 gram zelfrijzend bakmeel in plaats van bloem en bakpoeder.
- Gebruik pecannoten in plaats van walnoten.
- Deze cake is ook lekker met peer in plaats van appel.
- Kamertemperatuur - Deze cake kun je ingepakt in plastic folie tot 2 dagen bij kamertemperatuur bewaren.
- Koelkast - Bewaar cake niet in de koelkast, want door de vochtigheid in de koeling wordt de structuur van de cake anders en dat is minder lekker.
- Diepvries - Cake kun je invriezen door hem eerst in aluminiumfolie en vervolgens in plastic folie in te pakken. Hij blijft tot 3 maanden houdbaar in de diepvries.
Geef een reactie