Een lekker fris ijsje. Dan heb ik hier een recept voor een ijsje met een frisse citrussmaak dat makkelijk is te maken: citroenijs zonder ijsmachine
Nu het lekkere weer aanhoud, is er natuurlijk niets lekkerder dan af en toe iets Verkoelens te eten. Een lekker ijsje. Een fris ijsje. Dan heb ik hier een recept voor een heerlijk ijsje met een frisse citrus smaak dat makkelijk is te maken: citroenijs zonder ijsmachine.
Zonder ijsmachine kun je namelijk prima ijs maken, dat ook nog eens heel luchtig is. Door de slagroom te kloppen voor je er ijs van maakt, vangt de room de lucht. Wanneer je het dan invriest in de diepvries krijg je een heerlijk roomijs. Waar je eigenlijk niet zo heel veel voor hoeft te doen. Fijn toch. En smakelijk!

Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
Abonneer je voor nog meer leuke video’s op mijn kanaal!
https://www.youtube.com/c/ByAndreaJanssennlCitroenijs zonder ijsmachine
Apparatuur
- diepvries
Ingrediënten
- 250 ml slagroom
- 240 gram suiker
- 250 gram mascarpone
- 1 theelepel vanille-extract
- 70 ml citroensap
- ½ citroen (rasp)
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Hoe maak je het:
- Zorg ervoor dat al je ingrediënten zo koud mogelijk zijn voor het beste resultaat. Leg ook de suiker en het citroensap in de koeling voor tenminste 30 minuten.
- Klop de slagroom met de suiker tot hij net lobbig wordt (yoghurtdikte).
- Schep de mascarpone en het vanille-extract door het slagroom mengsel.
- Mix tot de mascarpone is opgenomen. Als het goed is, heeft de room dan een Griekse yoghurt dikte.
- Meng met een spatel het citroensap en de rasp van een ½ citroen erdoor.
- Schenk in een diepvriesdoos en zet tenminste 3 uur in de vriezer.
Yolanda says
Wow wat is dit lekker😇 gisteren voor het eerst gemaakt wil geen ander ijs meer. En zo'n makkelijk recept. Bedankt voor het delen😃👍
Andréa says
Dank je wel Yolanda. Ik maak hem ook vaak, zo lekker!