Een lekker fris ijsje. Dan heb ik hier een recept voor een ijsje met een frisse citrussmaak dat makkelijk is te maken: citroenijs zonder ijsmachine

Nu het lekkere weer aanhoud, is er natuurlijk niets lekkerder dan af en toe iets Verkoelens te eten. Een lekker ijsje. Een fris ijsje. Dan heb ik hier een recept voor een heerlijk ijsje met een frisse citrus smaak dat makkelijk is te maken: citroenijs zonder ijsmachine.
Zonder ijsmachine kun je namelijk prima ijs maken, dat ook nog eens heel luchtig is. Door de slagroom te kloppen voor je er ijs van maakt, vangt de room de lucht. Wanneer je het dan invriest in de diepvries krijg je een heerlijk roomijs. Waar je eigenlijk niet zo heel veel voor hoeft te doen. Fijn toch. En smakelijk!
En ben je op zoek naar meer fris ijs waar je geen ijsmachine voor nodig hebt? Denk dan eens aan yoghurtijs met chocola en aardbeien (zo veel smaak) of bierijs met sinaasappel, heerlijk fris sorbetijs. En een favoriet hier in huis is toch wel honingijs met pure chocola. Makkelijk en zo romig!

Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Citroenijs zonder ijsmachine
Ingrediënten
- 250 ml slagroom
- 240 gram suiker
- 250 gram mascarpone
- 1 theelepel vanille-extract
- 70 ml citroensap
- ½ theelepel citroen rasp
Instructies
- Zorg ervoor dat al je ingrediënten zo koud mogelijk zijn voor het beste resultaat. Leg ook de suiker en het citroensap in de koeling voor minstens 30 minuten.
- Klop de slagroom met de suiker tot hij net lobbig wordt (yoghurtdikte).250 ml slagroom, 240 gram suiker
- Schep de mascarpone en het vanille-extract door het slagroommengsel.250 gram mascarpone, 1 theelepel vanille-extract
- Mix tot de mascarpone is opgenomen. Als het goed is, heeft de room dan een Griekse yoghurt dikte.
- Voeg hete citroensap en de rasp toe.70 ml citroensap, ½ theelepel citroen rasp
- Meng met een spatel alles voorzichtig door elkaar.
- Schenk in een diepvriesdoos en zet minstens 3 uur in de vriezer.
Yolanda says
Wow wat is dit lekker😇 gisteren voor het eerst gemaakt wil geen ander ijs meer. En zo'n makkelijk recept. Bedankt voor het delen😃👍
Andréa says
Dank je wel Yolanda. Ik maak hem ook vaak, zo lekker!
Karin Smelt says
kan ik de mascarpone ook vervangen door iets anders, de slagroom meer kloppen en verdubbelen of zoiets?9
Andréa says
Een dubbele hoeveelheid slagroom en dan kloppen naar yoghurtdikte zou een goede oplossing zijn. Slagroom bevat wel iets minder vet in vergelijking met mascarpone, dus het ijs wordt iets minder romig.