Maak je klaar voor een romige en smaakvolle traktatie – Honingijs met pure chocola.
Dit recept is perfect voor degenen die geen ijsmachine hebben, omdat er geen speciale apparatuur voor nodig is en slechts een paar eenvoudige ingrediënten.
De combinatie van honing en chocolade is een match made in heaven en het beste deel? Dit recept is volledig naar smaak aanpasbaar, dus je kunt het je eigen maken door je favoriete toppings of mix-ins toe te voegen.
Dus of je nu indruk wilt maken op je gasten tijdens een zomerse barbecue of gewoon een heerlijk toetje wilt, dit recept moet je zeker uitproberen! Snel aan de slag en Honingijs maken!

Niet alleen een zomerse traktatie
IJs hoef je natuurlijk niet alleen in de zomer eten. We eten het hele jaar deze heerlijke snack. Toch past bij elk seizoen wel zijn eigen ijs. In de winter is een romige chocolade ijs heerlijk. In de zomer frozen yoghurt met rode vruchten, in de herfst Grieks yoghurt ijs met walnoten en honing (helemaal van het seizoen), terwijl ik in de lente ook graag geniet van bijvoorbeeld een verfrissende aardbeien soda ice cream. IJs is nooit saai.
Je kunt natuurlijk een bolletje ijs serveren in een schaaltje of je steekt er creatief wat opgerolde honing tuiles in. Pak een bolletje ijs in tussen twee koekjes (zoals bij dit ijs met chocola en karamel) of maak een slush (bijvoorbeeld de watermeloen slush).
Maak snel en makkelijk zelf honingijs met pure chocola - Zonder ijsmachine!
IJs is wereldwijd een van de geliefdste desserts, en met de zomer voor de deur is dit het perfecte moment om zelf een voorraad aan te leggen. Vandaag deel ik een heerlijk en makkelijk te maken recept voor honingijs met chocolade dat je zonder ijsmachine kunt maken. Dit recept voor honingijs dat je ook nog eens maakt zonder (rauwe) eieren, is erg eenvoudig.
Dit recept is zo fijn omdat er geen speciale apparatuur of een mooie ijsmachine voor nodig is. In plaats daarvan kun je met maar drie ingrediënten en een beetje tijd een heerlijk romig dessert maken om indruk te maken op je familie en vrienden.
En naast dat dit een makkelijk recept is, kun je het heel eenvoudig aanpassen aan je voorkeuren. Je kunt bijvoorbeeld melk chocolade gebruiken in plaats van pure chocolade voor een zoetere smaak of wat gehakte noten toevoegen voor een beetje crunch.
Wat heb je nodig voor Chocola-honingijs recept?
Om dit Honingijs met pure chocola te bereiden, heb je de volgende ingrediënten nodig. De juiste hoeveelheden vind je in de receptenkaart onderaan het blog:

- Room - Gebruik slagroom en geen light room, want je moet hem op kunnen kloppen. En zorg dat het koud is; dan wordt het beter stijf.
- Honing - Het zorgt voor een licht kruidige zoetheid.
- Pure chocolade - Gebruik pure chocolate chips, chocolate chunks (verkrijgbaar bij het broodbeleg in de supermarkt) of een reep pure chocolade, die je in kleine stukjes snijdt.
Hoe maak je Honing Chocola IJs?
Een printbaar recept met stap-voor-stap beschrijving vind je onderaan deze blog.

- Pak een grote kom en klop slagroom met honing tot het stijve pieken vormt.
- Nu is het tijd om de chocolade toe te voegen! Doe de chocolate chips of gehakte chocolade in de kom.
- En spatel ze voorzichtig door het mengsel.
- Giet alles in een diepvriesbak (of een cakevorm bekleed met bakpapier en bedek het met plastic folie). Zet het minimaal 6 uur of een nacht in de vriezer.
Als je klaar bent om te serveren, haal je het ijs uit de vriezer en laat je het een paar minuten op kamertemperatuur komen voordat je het schept. Serveer in een mooi glas en garneer met wat chocolade. En voilà! Je hebt zelfgemaakt honingijs met chocolade.

Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Honingijs met Pure Chocola
Apparatuur
Ingrediënten
- 500 ml slagroom
- 5 eetlepels honing
- 50 gram pure chocolade, fijngehakt of chocolate chips
Instructies
- Meng in een kom de honing met de slagroom tot er pieken gevormd zijn.500 ml slagroom, 5 eetlepels honing
- Roer met een spatel de chocolade erdoor heen.50 gram pure chocolade
- Schenk in een diepvriesdoos en laat minimaal 4 uur in de diepvries opstijven.
- Serveer in een mooi glas en garneer met wat chocolade krullen (optioneel)
Geef een reactie