Sinaasappel met honing en walnoten, een fris, fruitig en licht recept. Lactose-vrij en gluten-vrij, dus heel geschikt voor bijna iedereen.
Een dessert kan zoet, romig en vol zijn, maar kan ook fruitig, fris en licht zijn. En dit toetje valt in de laatste categorie. Geen melkproducten, maar frisse sinaasappelschijven, gemarineerd in honing en citroen. Geen room, maar een heerlijke karamel. Dit is een recept waar je blij van wordt.
Je kunt alles vooraf maken, zodat je 's avonds alleen het bord nog maar hoeft op te maken. Een handig recept dus voor een etentje.
It's a good taste!
Sinaasappel met honing en
walnoten
Ingrediënten
- 50 gram suiker
- 3 eetlepels water
- 4 sinaasappels
- 4 eetlepels honing
- 2 eetlepels citroensap
- 50 gram walnoten
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Verhit in een pan met dikke bodem de suiker met het water (op laag vuur) en roer tot de suiker is opgelost.
- Zet het vuur nu hoger en laat de suikerstroop langzaam karamelizeren naar amber kleur.
- Schenk de karamel op het bakpapier en laat het afkoelen.
- Breek de karamel in kleine stukjes.
- Ondertussen schil je de sinaasappels dik, zodat het buitenste vel eraf gesneden wordt.
- Snij dan dunne schijven van de sinaasappel en doe ze in een schaal.
- Meng de honing met het citroensap en schenk die over de sinaasappels. Roer alles goed door en laat minimaal 1 uur marineren.
- Rooster de walnoten in een droge pan, tot ze naar noten gaan ruiken. Hak ze fijn.
- Verdeel over de borden de schijven sinaasappel.
- Strooi er de walnoten en de karamel brokjes over.
Notities
Voedingswaarde
Wat gebruik ik in de
keuken?
Ik heb diverse keukengereedschappen gebruikt om dit recept te maken. Wil je meer weten over de gebruikte spullen (of gewoon meer informatie hoe je ze gebruikt en waar je op moet letten bij je aankoop) volg dan de link. Het is ook mogelijk om de spullen te bestellen.
- een goed stel messen
- snijplanken
- Kwastjes, spatels en andere bakbenodigdheden
- koekenpan
- Pannen
Geef een reactie