Appel Perziken Crumble - Een warme zoete appel perzik vulling en een knapperige kruimel topping. Dit is een perfect dessert. Serveer met een bolletje vanille-ijs en je hebt een heerlijk toetje.
Appel Perziken Crumble
Een crumble is niets meer dan een heerlijke stoofpot van fruit met daarop een zoet kruimellaagje. Je kunt variëren in fruit (pruimen, kersen, appels, peren, perziken, enzovoort), maar ook met de ingrediënten in de kruimellaag.
En het toevoegen van havermout aan de bovenste laag wordt deze knapperig, romig en zoet - een lekker dessert om een heerlijke barbecue of zomers diner af te sluiten.
Serveer de crumble met een bolletje (vanille)roomijs of vanillevla. Daarmee maak je het nog lekkerder!
Wat heb je nodig voor een Perzik Crumble met Havermout?
Om deze Appel Perziken Crumble te bereiden, heb je de volgende ingrediënten nodig. De juiste hoeveelheden vind je in de receptenkaart onderaan de blog:
- Appels - Neem zoete appels zoals Jonagold, Elstar of Pink Lady.
- Perziken - Je kunt verse perziken gebruiken, schil en pit verwijderd en in blokjes gesneden. Of neem perziken uit blik zoals ik deed. Dit zal allebei superlekker smaken.
- Perziksap - Wanneer je perziken uit blik gebruikt, gebruik dan wat perziksap of siroop om het fruit te stoven. Als je verse perziken gebruikt, gebruik dan appelsap.
- Bloem - In dit recept wordt tarwebloem gebruikt.
- Boter - Gebruik ongezouten boter. De boter zal smelten en de crumble knapperig en romig maken.
- Havermout - Gebruik vier eetlepels havermout. Dit geeft extra smaak aan dit dessert en het havermout wordt knapperig tijdens het bakken.
Hoe maak je Perzik Appel Crumble?
Een printbaar recept met stap-voor-stap beschrijving vind je onderaan deze blog.
- Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snijd de appels in kleine blokjes en leg ze op de bodem van een ovenschaal.
- Bereid de topping door bloem met boter tussen je vingers te wrijven tot je grove korrels hebt. Meng vervolgens de havermout en suiker door het botermengsel.
- Snijd de perziken in kleine blokjes. Meng de perziken met de appelblokjes en sprenkel wat sap over het appel perzik mengsel.
- Verdeel de crumble topping over de appel-perzik mix en zet de crumble in de voorverwarmde oven— Bak 30 minuten op 180 °C.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Appel Perziken Crumble
Apparatuur
Ingrediënten
Fruitlaag
- 2 Appels, Elstar, Jonagold of Pink Lady
- 2 perziken , vers of uit blik, zonder vel en ontpit
- 4 eetlepels perziksap, uit blik of appelsap bij verse perziken
Topping
- 100 gram bloem
- 50 gram roomboter, in kleine blokjes (+ boter om de bakjes in te vetten)
- 50 gram suiker
- 4 eetlepels havermout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Vet de ovenschaal in met boter.
Fruitlaag
- Schil de appels en haal de kern eruit.2 Appels
- Snij de appel in kleine blokjes.
- Snij ook de perziken in kleine stukjes.2 perziken
Topping
- Maak de topping door de bloem met de boter tussen je vingers fijn te wrijven tot je grove korrels hebt.100 gram bloem, 50 gram roomboter
- Vervolgens meng je de suiker en havermout door het botermengsel.50 gram suiker, 4 eetlepels havermout
- Roer de perziken door het appelmengsel (verdeel de perziken daarbij over de schaaltjes).
- Besprenkel met perzik sap4 eetlepels perziksap
- Dek het fruitmengsel af met de topping.
- Zet in de oven en bak 30 minuten.
Opmerkingen:
- Voorbereiden koelkast (ongebakken)- Snijd de appels in blokjes en leg ze een paar minuten in citroenwater zodat ze niet verkleuren. Voeg de perziken en het sap toe. Dek af en bewaar maximaal twee uur in de koelkast. Maak de crumble topping en bewaar deze apart van het fruit in de koelkast. Verdeel de topping vlak voor het bakken over de appel perzik crumble
- Diepvries (ongebakken) - Bereid het voor, maar bak het niet. Doe alles in de ovenschaal, wikkel het in twee lagen plastic folie en vervolgens in een diepvrieszak. Je kunt het zo maximaal 1 maand bewaren. Daarna kun je het direct uit de diepvries bakken (verhoog de baktijd naar 40 minuten en dek de schaal de laatste 10 minuten af met aluminiumfolie).
- Gebakken - Bewaar geen gebakken appel perziken crumble. De topping wordt dan drassig en dat is niet erg lekker.
Geef een reactie