Chocolade courgette cake is een heerlijke cake. Door courgette met olie te gebruiken krijg je een luchtige vochtige cake, rijkelijk gevuld met chocolade stukjes.
Zaten er echt groentes in mijn cake? Dat proef je niet. Dat waren de reacties na het eten van deze cake. Maar je proeft het juist wel. Niet de courgette, maar door de toevoeging daarvan is deze cake heel smeuïg en juist niet vast. Precies zoals een chocolade cake hoort te zijn. Dus wil je een heerlijke, rijke cake met een goede chocolade smaak? Maak dan de Chocolade courgette cake!
- Dit recept is lactose-vrij wanneer je hele pure chocolade gebruikt (check dan wel even het etiket van de chocolade)
- Dit recept hoeft niet gemixt te worden, maar enkel met een pollepel goed gemengd te worden om een goed resultaat te krijgen. De toegevoegde bakpoeder en natriumbicarbonaat zorgen voor de luchtigheid.
- Natriumbicarbonaat of zuiveringszout is te verkrijgen bij de drogist of de Toko. En tegenwoordig ook in de supermarkt waar het baksoda heet. Bakpoeder kun je gewoon in de supermarkt bij de bakspullen vinden.
- Wil je liever cupcakes maken dan een grote cake, bak de cupcakes dan 25 minuten in plaats van 50 minuten. Het recept is voldoende voor 24 cupcakes.
- Deze cake blijft tot 3 dagen goed in een luchtdicht afgesloten doos en is dus prima voor te bereiden.
- Je kunt de cake ook tot 2 maanden invriezen in een luchtdichte doos.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Apparatuur
- hetelucht oven of onder en bovenwarmte oven (in dat geval verhoog je de in het recept aangegeven temperatuur met 20 graden Celsius)
- Cake blik 26 cm of bakplaat met 24 cupcakes uitsparingen (en 24 papieren bakvormpjes)
Ingrediënten
- 250 gram bloem
- 400 gram suiker
- 40 gram cacao
- 2 theelepels zuiveringszout
- 1 theelepel bakpoeder
- ½ theelepel zout
- 1 theelepel kaneel
- 4 eieren maat L
- 240 mL zonnebloemolie
- 1 courgette geraspt
- 160 gram chocolade puur, in stukjes
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175 graden voor.
- Vet en bebloem een cakeblik.
- Meng in een schaal de bloem, suiker, cacao, zuiveringszout, bakpoeder, zout en kaneel.
- Voeg de eieren en de olie toe en meng goed door.
- Vouw de chocola en de courgette door het beslag heen. Giet alles in het cakeblik of verdeel over de cupcake vormpjes.
- Bak gedurende 50 tot 60 minuten in de voorverwarmde oven, totdat de cakepen (of satéprikker schoon uitkomt.
- Tip: Ook lekker met een bolletje ijs en wat slagroom.
Opmerkingen:
- Dit recept is lactose-vrij wanneer je hele pure chocolade gebruikt (check dan wel even het etiket van de chocolade)
- Dit recept hoeft niet gemixt te worden, maar enkel met een pollepel goed gemengd te worden om een goed resultaat te krijgen. De toegevoegde bakpoeder en natriumbicarbonaat zorgen voor de luchtigheid.
- Natriumbicarbonaat of zuiveringszout is te verkrijgen bij de drogist of de Toko. En tegenwoordig ook in de supermarkt waar het baksoda heet. Bakpoeder kun je gewoon in de supermarkt bij de bakspullen vinden.
- Wil je liever cupcakes maken dan een grote cake, bak de cupcakes dan 25 minuten in plaats van 50 minuten. Het recept is voldoende voor 24 cupcakes.
Geef een reactie