Borstplaat hoort zo bij Sinterklaas. Dat mag niet in de recepten gemist worden. En gezien mijn crush met chocolade leek het recept van chocolade borstplaat wel gepast.
Ik ben in het bezit van een officiële borstplaatvorm die ik kan gebruiken. Ze zijn niet erg duur en te koop bij de kookwinkel. Maar heb je die niet, dan kun je ook uitsteekvormpjes gebruiken. Als ze wat groot uitvallen, kan het wel zijn dat het wat langer duurt voor de borstplaat gedroogd is.
Ik ga nu lekker met een kopje thee genieten van mijn borstplaat. Een van mijn meest favoriete lekkernijen in deze tijd. Waar ga jij van genieten?
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Apparatuur
- borstplaat vorm (of ronde koekjes uitsteekvorm)
Ingrediënten
- 50 gram boter
- 6 eetlepels slagroom
- 250 gram suiker
- 1 theelepel vanille-extract
- 1 eetlepel cacao
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Bekleed een bakblik met bakpapier.
- Vet je vorm in met boter, zodat de borstplaat makkelijk lost.
- Verwarm in een pannetje de slagroom met de boter en suiker. Roer tot alles is opgelost.
- Kook 2 minuten op laag vuur door.
- Haal van het vuur af en meng de cacao en het vanille-extract erdoor.
- Giet in de vormpjes.
- Laat afkoelen tot het hard is geworden.
Geef een reactie