Mandarijnen zo sappig en zoet en deze mandarijn champagne cocktail bewijst dat fris, lichtzoet en sprankelend. Proost!
Mandarijnen zo sappig en zoet. Er gaan kilo's mandarijnen doorheen in november en december. Misschien nog een klein beetje Januari, maar dan worden ze al snel minder van smaak. Fruit in het seizoen is nu eenmaal altijd het lekkerst en dat geldt zeker ook voor mandarijnen.
Maar je kunt met mandarijnen ook heerlijke andere gerechten maken: de mandarijn cake en bijvoorbeeld de pepernoten mandarijn tiramisu zijn recepten die veelbezocht worden op mijn website.
En vandaag een derde heerlijk recept met mandarijn: deze mandarijn champagne cocktail: fris, lichtzoet en sprankelend. Proostend op het nieuwe jaar!
Recept Mandarijn champagne cocktail
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Apparatuur
- sappers
Ingrediënten
- 7 mandarijnen (1 voor garnering)
- 2 theelepels vanille-extract
- 60 ml cointreau
- champagne
- 4 blaadjes munt
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Pers van 6 mandarijnen het sap uit.
- Meng dat met het vanille-extract en verdeel dat over de 4 glazen.
- Schenk in elk glas 1 eetlepel cointreau bij het mandarijnsap.
- Vul aan met champagne.
- Snij de blaadjes munt in reepjes en verdeel over de glazen.
- Decoreer het glas door een partje mandarijn aan de bovenzijde op de rand te steken.
Geef een reactie