Deze vegetarische carpaccio van bieten is fris en combineert heerlijke smaken. Een voorgerecht dat je altijd kunt serveren.
Dit voorgerecht is fris en lekker. Het heeft veel smaak, maar er overheerst er geen één. De peer en bieten, het zoete en aardse, vullen elkaar aan. De nootachtige smaak van de walnoten en de ziltige kaas het wordt één heerlijke eenheid. Misschien dat dat komt omdat al deze smaken uit de herfst komen dat ze zo goed bij elkaar passen.
Het resultaat is in ieder geval heerlijk. Een voorgerecht dat past in elk etentje. Een echte aanrader!
Dit recept is aangepast naar een recept van Caroline Brouwer.
- Je gebruikt hier Oude kaas, maar het is ook een heerlijk recept met Parmezaanse kaas.
- De dadelazijn geeft een licht zoetje aan het gerecht en haalt daarmee de bietjes op. Kun je het niet aankomen voeg dan 1 theelepel honing en 2 eetlepels wijnazijn toe aan de dressing.
- Je roostert de walnoten om de notensmaak extra intens te maken.
- In de ochtend kun je de walnoten roosteren. Bewaar ze in een luchtdichte doos bij kamertemperatuur.
- Je kunt de dressing ook al in de ochtend maken. Bewaar hem, afgesloten, bij kamertemperatuur. Roer hem nog goed door voordat je de dressing op de carpaccio sprenkelt.
- Wanneer je alles bij elkaar doet moet je de carpaccio meteen serveren. De ingrediënten apart, kun je wel voorbereiden.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Carpaccio van bieten
Ingrediënten
- 2 Rode bietjes , gekookt
- 50 gram kaas , oude kaas
- 50 gram rucola
- 2 peren
- 1 eetlepel citroensap
- 40 gram walnoten
- 1 theelepel mosterd
- 1 theelepel azijn , dadel azijn of een balsamico crème
- 2 eetlepels olijfolie , extra vierge
Instructies
- Schaaf de bieten dun met de kaasschaaf en leg dakpansgewijs op het bord.
- Maak een dressing van de mosterd, azijn en olijfolie en meng die goed door.
- Rooster de walnoten licht in een droge pan tot ze gaan geuren.
- Schil de peren, snij ze in vieren en haal het klokhuis eruit.
- Snij ze vervolgens in kleine vierkante blokjes.
- Meng met het citroensap.
- Strooi over de bietjescarpaccio de peer, walnoot en rucola.
- Schaaf hierboven wat oude kaas.
- Besprenkel het geheel met de dressing.
Opmerkingen:
- Je gebruikt hier Oude kaas, maar het is ook een heerlijk recept met Parmezaanse kaas.
- De dadelazijn geeft een licht zoetje aan het gerecht en haalt daarmee de bietjes op. Kun je het niet aankomen voeg dan 1 theelepel honing en 2 eetlepels wijnazijn toe aan de dressing.
- Je roostert de walnoten om de notensmaak extra intens te maken.
Geef een reactie