Bruschetta met Geitenkaas en Tomaat gestoofd in Balsamico is één van de lekkerste bruschetta recepten. Je maakt het lekker snel klaar, met een paar ingrediënten. Dit is een heerlijk brunch recept, lichte lunch of hapje en is binnen 20 minuten klaar!
Bruschetta met Geitenkaas en Tomaten
Bij dit bruschettarecept grill je het stokbrood tot het goudbruin is en besmeer je het met kruiden-geitenkaas. En de gestoofde cherrytomaten maken het onweerstaanbaar lekker. Zachtjes gestoofd in de Airfryer of oven in een marinade met balsamico crème, een heerlijke olijfolie, knoflook en verse rozemarijn ontstaat er bij elke hap een smaakexplosie. Super lekker!
Wat heb je nodig voor Geitenkaas Bruschetta
Voor de bereiding van deze Bruschetta met Geitenkaas en Gestoofde Tomaatjes heb je de volgende ingrediënten nodig (de juiste hoeveelheden vind je onderaan het blog in de receptenkaart):
- Stokbrood - afgebakken stokbrood. Je kunt het gewoon in plakjes snijden, maar als je het schuin snijdt, ziet het er veel mooier uit. Door elk plakje te grillen wordt het mooi rustiek, knapperig en heerlijk van smaak.
- Geitenkaas - gebruik gewone geitenkaas en breng die op smaak met Italiaanse kruiden en knoflook of koop een heerlijke smeerbare kruiden-geitenkaas.
- Balsamico crème - heerlijke balsamicoazijn die is ingekookt tot een siroop (of crème zoals in de naam staat) daarmee wordt hij fluweelzacht en voller van smaak.
- Olijfolie - voor de gestoofde tomatenmarinade. Neem een goede extra vierge olijfolie
- Rozemarijn - heeft een frisse licht zoete smaak (en ruikt heerlijk). Het wordt gebruikt om de gestoofde tomaten nog meer smaak te geven.
- Cherry tomaten - koop de lekkerste Cherry tomaten die je kunt aankomen. Die hebben veel smaak en door het stoven worden ze nog beter. En omdat het echt een smaakmaker (en blikvanger) van dit recept is, is dit echt een aanrader.
- Knoflook - een heerlijke smaak maker.
Hoe maak je tomaten bruschetta met geitenkaas
Een recept met uitgebreide stappen, de juiste hoeveelheid ingrediënten en die je ook nog makkelijk kunt printen vind je terug onderaan het blog.
- Meng de olie, balsamico crème, knoflook en rozemarijn door elkaar tot een marinade.
- Was de tomaatjes en leg in een ovenschaal. Bedek met de marinade. Laat 8 min in de Airfryer bij 180 °C of 20 minuten in de oven stoven bij 200 °C.
- Snij het stokbrood in plakjes en besmeer met olijfolie. Grill aan beide zijden tot het goudbruin is. Besmeer met de kruiden-geitenkaas.
- Bedek met gestoofde tomaten en besprenkel met wat marinade! Smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Apparatuur
- air fryer of oven
- Grill pan
Ingrediënten
- 2 eetlepels Olijfolie extra vierge
- 2 theelepels suiker
- 1 theelepel balsamico crème
- 2 tenen knoflook uitgeperst
- ½ theelepel zout
- ¼ theelepel peper
- 3 twijgen rozemarijn in kleine stukjes
- 20 cherry tomaten
- 1 stokbrood
- 2 eetlepels olijfolie extra vierge
- 50 gram kruiden-geitenkaas
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Meng in een schaal de olijfolie, suiker, balsamico crème, knoflook, rozemarijn, zout en peper goed door elkaar.2 eetlepels Olijfolie, 2 theelepels suiker, 1 theelepel balsamico crème, 2 tenen knoflook, ½ theelepel zout, ¼ theelepel peper, 3 twijgen rozemarijn
- Haal de Cherry tomaten door de marinade en doe in een ovenschaal. Besprenkel met de rest van de marinade.20 cherry tomaten
- Zet de ovenschaal 8 minuten in de Airfryer bij 180 °C of 20 minuten in een voorverwarmde oven bij 200 °C.
- Snij ondertussen het stokbrood in plakken, schuin is het mooist.1 stokbrood
- Besmeer elk plakje met olijfolie en grill in een hete pan, ongeveer 3 minuten per zijde, tot de plakjes goudbruin zijn.2 eetlepels olijfolie
- Besmeer met kruiden-geitenkaas.50 gram kruiden-geitenkaas
- Leg op elk plakje twee gestoofde tomaten en besprenkel wat marinade over de tomaten. Serveer meteen.
Opmerkingen:
- Kamertemperatuur - bewaar de bruschetta tot één dag in een luchtdichte doos
- Koeling - Maak de gestoofde tomaten en bewaar ze tot twee dagen in een afgesloten doos in de koelkast. Laat 30 min op kamertemperatuur komen voor gebruik. Maak je zelf kruiden-geitenkaas dan kun je dat ook 2 dagen van tevoren maken en bewaren.
De weergegeven voedingswaarde is per bruschetta inclusief de topping.
Geef een reactie