Krokante Courgette Chips heerlijk op smaak gebracht met een heerlijk kruidenmengsel en Parmezaanse kaas. Dit knapperige hapje maak je binnen een kwartier in de Airfryer en dan heb je een heerlijke snack om voor de tv op te peuzelen (en dat is me toch lekker). Maak het snel zelf!

Courgette Chips met Parmezaanse Kaas
Ik hou van een bakje chips op zijn tijd. Tja, niet altijd gezond en daarom probeer ik me daar in te beperken. Maar wat nu als je een wat gezonder tussendoortje dat smaakt als chips in de plaats daarvan eet. Tja, dan steek ik mijn hand op om het te gaan proberen.
Deze chips maak je zelf van dunne schijfjes courgette die je heerlijk op smaak brengt met kruiden, Panko en Parmezaanse kaas. Grill het in de Airfryer (of in de oven als je geen Airfryer hebt) en je hebt een onweerstaanbaar lekker tussendoortje. Of wanneer je 's avonds tv kijkt. En omdat het binnen 15 minuten klaar is, precies op het juiste moment voor de lekkere trek klaar. Probeer dit gezonde tussendoortje snel zelf.
Wat heb je nodig voor Knapperige Courgette Chips
Voor de bereiding van deze groentechips met Courgette en Parmezaanse kaas heb je de volgende ingrediënten nodig (de juiste hoeveelheden vind je onderaan het blog in de receptenkaart):

- Courgette - Courgette saai? Nee het is een super veelzijdige groente. Heerlijk bij een roerbakgerecht, of als quiche. Maar snij het in dunne plakjes en grill in de oven en je hebt een heerlijke snack.
- Panko - Panko is de Japanse variant op paneermeel. Het heeft als voordeel dat het kruimiger en luchtiger smaakt. Maar heb je het niet dan zou je ook paneermeel kunnen gebruiken.
- Eiwit - Gebruik het eiwit voor het paneren, dat is wat lichter dan met het romige eigeel.
- Parmezaanse kaas - Een heerlijke ziltige kaas uit de Italiaanse keuken, die heerlijk smelt in de grill en de courgette chips een heerlijke smaak geven.
- Kruiden - Paprikapoeder, knoflookpoeder en chilipoeder. Elke chips soort kent zijn eigen kruidenmengsel en deze courgette chips natuurlijk ook. De ultieme smaakcombinatie voor deze heerlijke groentechips.
Zo maak je Courgette Chips
Een recept met uitgebreide stappen, de juiste hoeveelheid ingrediënten en die je ook nog makkelijk kunt printen vind je terug onderaan het blog.

- Smaakmakers - Maak de topping door de panko te mengen met de Parmezaanse kaas en kruiden.
- Coating - Snij de courgette in dunne schijven. Een mandoline of rasp is daarvoor heel fijn, omdat alle plakken dan even dik zijn en de courgette plakjes dan op hetzelfde moment gaar zijn. Dip de plakjes in het eiwit zodat ze gecoat zijn.
- Paneren - Bedek beide zijden van de courgette met het pankomengsel en druk het even aan. Schud het teveel eraf.
- Grillen - Verdeel de courgette plakjes over de bodem van de Airfryer en bak 15 minuten bij 200 °C tot ze krokant zijn.

Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Airfryer Courgette Chips
Apparatuur
Ingrediënten
- 100 gram panko
- 50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
- ½ theelepel knoflookpoeder
- ½ theelepel paprikapoeder
- ¼ theelepel chilipoeder
- ¼ theelepel zout
- ⅛ theelepel zwarte peper
- 2 eiwitten, losgeklopt
- 1 courgette, in dunne plakjes geschaafd of gesneden (ong. ¼ cm)
Instructies
- Meng in een kom de Panko, Parmezaanse kaas, knoflookpoeder, paprikapoeder, chilipoeder, zout en zwarte peper.100 gram panko, 50 gram Parmezaanse kaas, ½ theelepel knoflookpoeder, ½ theelepel paprikapoeder, ¼ theelepel chilipoeder, ¼ theelepel zout, ⅛ theelepel zwarte peper
- Doe de twee eiwitten in een tweede kommetje2 eiwitten
- Dip elk courgette schijfje eerst in de eiwitten tot het volledig bedekt is.1 courgette
- Vervolgens duw je het in het kommetje Panko mix. Druk dat even aan, zodat het goed bedekt is en schudt vervolgens het teveel eraf.100 gram panko
- Leg de schijfjes in de Airfryer en bak 15 minuten bij 200 °C. Schud tussendoor zodat het bakken zo egaal mogelijk gebeurd.
Geef een reactie