Bladerdeeghapje met kaas, bacon en basilicum. Een lekkere snack die je prima kunt serveren op een feestje. Het hapje is prima voor te bereiden en je hoeft het dan alleen nog maar af te bakken.
Wie houdt er niet van CamembertEn voor deze zondag staat er een lekker bladerdeeg hapje met kaas, wat zo uit het vuistje gegeten kan worden, op het programma. Fingerfood met een heerlijk smaakje.
- In plaats van Camembert kun je ook Brie gebruiken.
- In plaats van pijnboompitten en fijngesneden basilicum kun je ook pesto op het bladerdeeg smeren.

Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Bladerdeeghapje met kaas
Bladerdeeghapje met kaas, bacon en basilicum. Een lekkere snack die je prima kunt serveren op een feestje. Het hapje is prima voor te bereiden en je hoeft het dan alleen nog maar af te bakken.
Ingrediënten
- 2 plakken bladerdeeg
- 4 plakken bacon
- ½ Camembert
- 1 eetlepel pijnboompitten
- 1 eetlepel basilicum
- 1 ei, maat s
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Hak de basilicum in smalle reepjes. Breek de Nije kaas in stukjes.
- Zet een droge koekenpan op laag vuur en rooster de pijnboompitten lichtbruin (blijf erbij staan ze verbranden snel).
- Leg een plakje bladerdeeg voor je.
- Leg een plak bacon of 2 plakjes brabants spek op het bladerdeeg.
- Verdeel wat basilicum en Nije kaas over de bacon.
- Bestrooi het hapje met pijnboompitten.
- Rol het bladerdeeg op. Herhaal dit voor het tweede plakje bladerdeeg.
- Klop het eitje los en bestrijk met een kwastje de buitenzijde van het bladerdeeg.
- Snij het bladerdeeg in mooie rollen en leg die op het bakpapier.
- Schuif de bakplaat in de oven en laat in 20 minuten het hapje mooi bruin worden.
Opmerkingen
- In plaats van Camembert kun je ook Brie gebruiken.
- In plaats van pijnboompitten en fijngesneden basilicum kun je ook pesto op het bladerdeeg smeren.
Voedingswaarde
Calories: 27kcalProtein: 2gFat: 2gSaturated Fat: 1gCholesterol: 15mgSodium: 65mgVitamin A: 76IU
Heb je dit recept geprobeerd?Laat me weten hoe je het vindt!
Geef een reactie