Makkelijke kaneelbroodjes van bladerdeeg met pecan en cranberries maak je bij een brunch of zondag ontbijt. Knapperig, licht zoet en heel makkelijk te maken. Bij de eerste hap heb je meteen die WAUW smaak. Een recept om je familie en vrienden mee te verrassen.
Deze bladerdeeg broodjes ga ik zeker maken bij de volgende brunch. Of als ik op Zondag Ochtend zin heb in een lekker zoet broodje. Het is een recept dat makkelijk en snel te maken is, maar ook heel erg lekker is.
De zoete cranberries, kaneel en pecannoten zijn omhuld met een romig bladerdeeg jasje welke je knapperig bakt in de oven. En voor dit recept heb je maar 6 ingrediënten nodig. Prima te doen dus!
Een leuk klein hapje voor de brunch
Voor de foodblogswap van deze maand mocht ik een recept van het blog van Inge en Elsa koken: Elsarblog genaamd. Een leuk blog vol heerlijke recepten en DIY's. Het kiezen van een lekker recept viel daarom niet mee, want er was genoeg keuze.
Maar omdat ik altijd op zoek ben naar een leuk klein hapjes voor de brunch waren deze cinnamon rolls precies in mijn straatje.
Cranberries, pecannoten en kaneel is een goede combi
Deze kaneelbroodjes heb ik met cranberries en pecannoten gevuld omdat deze twee zo lekker combineren met kaneel. Wat me vooral opviel aan het recept was dat het zo snel en simpel was.
Binnen 10 minuten staat het recept al in de oven en na 20 minuten kun je ze al serveren. Ideaal recept dus!

Jump to:
Waarom kies je voor deze zelfgemaakte bladerdeeg broodjes?
- Slechts 6 ingrediënten, dus je hebt er niet veel voor nodig.
- Binnen 10 minuten heb je 19 heerlijke gevulde broodjes met pecan in de oven liggen.
- Dit recept is zonder ei en zonder gist.
- Budget vriendelijk recept.
- Een recept dat geschikt is voor een grote groep of brunch buffet.
- Je kunt vooraf alles klaar maken en invriezen zodat het alleen nog maar hoeft te worden afgebakken.
- Bak het in porties. Maak een batch en vries degene die je nog niet gaat eten in voor een lekker zoet broodje op een later moment.

- Rol bladerdeeg: Het meest makkelijke is een rol bladerdeeg uit de koeling van de supermarkt. Natuurlijk kun je dit recept ook maken met losse plakjes bladerdeeg. Leg de plakjes dan naast elkaar en druk de zijkanten dicht. Rol met een deegroller het deeg, zodat het overal even dik is (ongeveer 5 mm dik).
- Boter: Gebruik roomboter zonder zout.
- Suiker en kaneel: de ingrediënten voor de kaneel suiker
- Pecan noten: gebruik ongezouten pecan noten en hak ze grof. Je kunt de pecannoten ook vervangen door walnoten of cashewnoten.
- Cranberries: in dit recept gebruik je gedroogde cranberries. Door ze 10 minuten in heet water te wellen, branden ze minder snel aan bij het bakken.

Stap 1 - Maak de vulling
Rol het bladerdeeg uit. Wel de cranberries 10 minuten in heet water en dep droog. Hak de pecans grof. Meng de suiker en kaneel. Smelt de boter.
Bestrijk de bovenkant van het bladerdeeg met boter. Strooi daar de kaneelsuiker op en vervolgens de pecans en cranberries.

Stap 2 - Rollen
Leg het bladerdeeg met de brede zijde voor je neer. Rol het deeg van boven naar beneden strak op tot een rol.

Stap 3 - Snijden
Snij de bladerdeeg rol in plakjes van 1 cm dik.
Verdeel die over een bakplaat met bakpapier. Hou ongeveer 2 cm afstand tussen de kaneelbroodjes (ze zullen in de oven nog iets uitzetten).

Stap 4 - Bakken
Bak af in 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200 °C tot ze goudbruin zijn. Haal van de bakplaat en serveer meteen. Of laat ze afkoelen op een rek (ongeveer 15 minuten tot een half uur). Ze kunnen warm en koud gegeten worden.
Andere smaken
Deze makkelijke kaneelbroodjes zijn gevuld met cranberries en pecan noten. Maar je kunt hier heerlijk mee variëren:
- Vulling variatie:
- gebruik walnoten, hazelnoten of cashewnoten
- in plaats van cranberries kun je ook rozijnen, appels of dadel gebruiken.
- of stukjes pure chocola
- gebruik bruine suiker in plaats van witte
- walnoot appel vulling
- hazelnoot met blokjes pure chocola
- dadel met gehakte cashewnoten en bruine suiker
- Vaak worden bladerdeeg kaneelrolletjes na het bakken besprenkeld met een zoete saus. Ik heb daar niet voor gekozen omdat het al een zoet broodje is, maar wil je dat toch? Dan heb ik hier een paar heerlijke opties:
- Glazuur. Koop kant en klaar of maak glazuur van 250 gram poedersuiker en 1 tot 2 eetlepels water. Besprenkel de zoete broodjes hiermee.
- Zoute karamel saus: in dit heerlijke macaron recept heb ik een zoute karamel saus gemaakt die heerlijk is op deze broodjes.
- chocolade saus: Breng 125 ml slagroom aan de kook. Zet het vuur uit en roer er 100 gram pure, fijngehakte chocola door. Roer totdat de chocola is opgelost.
- Gebruik een rol bladerdeeg in plaats van losse plakjes. Dit maakt het recept veel makkelijker te maken.
- Smelt de boter op een laag vuur en zet het vuur af net voordat het laatste stukje is gesmolten. Je wilt voorkomen dat je boter bruin wordt of zelfs aanbrand. Boter bevat vaste deeltjes en die kunnen verbranden.
- Hou 2 cm afstand tussen de rolletjes op de bakplaat. Ze zullen nog iets uitzetten en anders plakt alles tegen elkaar aan.
Voorbereiden en bewaren
- Een dag te voren kun je de pecannoten hakken en de kaneel suiker bereiden. Beiden bewaar je bij kamertemperatuur. Ook de cranberries kun je al in het water laten weken. Bewaar dit in de koelkast.
- Wil je de broodjes alleen nog maar hoeven af te bakken (of wil je niet alles in 1 keer opeten). Maak dan de bladerdeegrol en snij die in plakjes. Snij ook wat bakpapier in kleine vierkantjes en stop die tussen de bladerdeeg plakjes. Leg alles in een diepvries doos en vries in. Zo blijven de broodjes tot 2 maanden goed. Laat ze bij kamertemperatuur ontdooien en bak ze af.

Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terug vindt!
📖 Recipe
Kijk hoe je het Maakt
Abonneer je voor nog meer leuke video’s op mijn kanaal!
https://www.youtube.com/c/ByAndreaJanssennl
Makkelijke kaneelbroodjes van bladerdeeg
Pas met de knoppen het aantal personen aan.
Apparatuur
Ingrediënten
270 gram bladerdeeg 1 rol
30 gram boter ongezouten
3 eetlepels suiker
2 theelepels kaneel
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Voorbereiding
- Wel de cranberries 10 minuten in heet water en dep ze droog.40 gram cranberries
- Hak de pecan noten fijn.40 gram pecan noten
- Verwarm de oven voor op 200 °C
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Broodjes maken
- Rol het bladerdeeg uit over de bakplaat.270 gram bladerdeeg
- Smelt de boter in een pannetje.30 gram boter
- Smeer met een kwastje de bovenkant van het bladerdeeg in met de gesmolten boter.
- Meng de kaneel met de suiker en strooi dat over het bladerdeeg.2 theelepels kaneel, 3 eetlepels suiker
- Verdeel ook de pecans en cranberries over de suikerlaag.
- Rol het bladerdeeg strak op vanaf de lange zijde tot het helemaal opgerold is.
- Snij met een scherp mes de rol in plakjes van 1 cm dik.
- Verdeel deze rolletjes over het bakpapier.
- Bak de rolletjes 20 minuten in de oven.
Geef een antwoord