Dit is niet zomaar een snel recept voor het avondeten dat in 20 minuten klaar is. Biefstukpuntjes bakken met krieltjes in knoflook kruidenboter is zo lekker, het is een match made in heaven. De knoflookboter geeft smaak en voegt sappigheid toe aan de steaks en krieltjes. En dat maakt dit niet zomaar een gewone familiemaaltijd is, maar eentje met een ‘wow-factor. En omdat dit een eenpansmaaltijd is, is de afwas in een oogwenk klaar!
Biefstukpuntjes Bakken met Krieltjes In Knoflook Kruidenboter
Hoe graag we ook koken (of niet 😉 voor onze families, rond etenstijd kun je haast hebben. En soms er is niet veel tijd om een heerlijke maaltijd voor je gezin te maken. Maar van dit recept word je heel blij. Het is klaar in minder dan 20 minuten en de smaken zijn ZO goed. De gesmolten knoflook kruidenboter schroeit de biefstuk dicht en geeft alles een smaakvolle glaze.
De knoflookboter saus is heel eenvoudig te maken, je hebt alleen wat verse kruiden, boter en olie nodig. Maar deze mix geeft de knapperige gouden aardappelen zo'n smaak. En door het vlees snel aan te braden blijft het sappig en mals. Dit is zeker een heerlijk eenpansrecept!
Probeer deze makkelijke maaltijd vandaag nog. Je zult het geweldig vinden!
Wat heb je nodig voor Biefstuk met Knoflook en Krieltjes?
Om deze Biefstukpuntjes met Krieltjes en Knoflook zelf te maken, heb je de volgende ingrediënten nodig. De juiste hoeveelheden vind je in de receptenkaart onderaan de blog:
- Biefstukpuntjes - Gebruik voor dit recept gewone biefstuk of . Snijd ze in blokjes van 2 × 2 cm. Je zou het kunnen vervangen door ribeye of ossenhaas (maar de laatste is een beetje prijzig). Als je geen rundvlees wilt gebruiken of je hebt het niet, probeer dan kip. Verrukkelijk!
- Olijfolie en boter - een mengsel van olie en boter wordt gebruikt om de krieltjes en steaks te bakken. Gebruik ongezouten boter (gebruik bij gebruik van gezouten boter geen extra zout in dit recept), die een rijke smaak geven aan dit recept.
- Knoflook - brengt de olie en boter op smaak
- Tijm, Rozemarijn en Oregano - Deze verse kruiden geven smaak aan aardappelen en biefstuk. Ze geven een subtiele, maar heerlijke smaak aan dit diner.
- Krieltjes - Worden gebakken in boter en olie. Omdat ze vooraf gekookt worden, zijn ze krokant van buiten en zacht van binnen. Als je voorgekookte krieltjes te pakken kunt krijgen, is dit recept nog makkelijker. Als je geen krieltjes kunt krijgen, gebruik dan aardappelschijfjes, partjes of blokjes. Zorg ervoor dat u de aardappelen klein en dezelfde grootte snijdt. Zo zijn ze snel gaar en tegelijk klaar.
Hoe bak je Biefstuk Puntjes met Krieltjes?
Een printbaar recept met stap-voor-stap beschrijving vind je onderaan deze blog.
- Als je geen voorgekookte krieltjes hebt, kook ze dan 10 minuten in kokend gezouten water voordat je ze gaat bakken. Op deze manier zijn ze in een fractie van de tijd klaar.
- Doe olijfolie en boter in een braadpan of grote koekenpan. Voeg aardappelen, knoflook, tijm, rozemarijn en oregano toe. Roerbak 10 minuten op middelhoog vuur. Haal uit de pan.
- Voeg de Steak Bites toe en roerbak 3 tot 4 minuten tot ze aan alle kanten bruin zijn.
- Voeg de aardappelen toe, roer goed, zodat alles geglazuurd is en serveer.
Serveer dit met rode kool uit de slowcooker, spruitjes met spekjes en whiskey of sperziebonen met kruiden paneer.
Garneer met wat verse groene kruiden.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
- 1 eetlepel olijfolie extra vierge
- 5 eetlepel boter
- 3 tenen knoflook uitgeperst
- 1 theelepel tijm alleen de blaadjes, fijngehakt
- 1 theelepel rozemarijn alleen de naalden, fijngehakt
- 1 theelepel oregano alleen de blaadjes, fijngehakt
- 1000 gram Krieltjes klein (of gehalveerd) *
- 600 gram biefstuk puntjes of biefstuk gesneden in 2 x 2 cm blokjes
- ¼ theelepel zout
- ⅛ theelepel peper
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Voeg olie en boter toe aan een pan en laat de boter smelten op middelhoog vuur.1 eetlepel olijfolie, 5 eetlepel boter
- Doe de knoflook, tijm, rozemarijn en oregano in de pan en roerbak 30 seconden.3 tenen knoflook, 1 theelepel tijm, 1 theelepel rozemarijn, 1 theelepel oregano
- Voeg de krieltjes toe. Halveer ze als ze groot zijn. Roer goed zodat alle aardappelen bedekt zijn met het botermengsel.1000 gram Krieltjes
- Laat het 10 minuten bakken. Zorg ervoor dat je af en toe roert.
- Haal de aardappelen met een schuimspaan uit de pan.
- Draai het vuur hoog en voeg de biefstukpuntjes toe. Roerbak 3 tot 4 minuten tot ze bruin zijn. Zorg ervoor dat de interne temperatuur minimaal 63 °C is, zodat het veilig is om te eten. Gebruik een vleesthermometer om het te testen.600 gram biefstuk puntjes, ¼ theelepel zout, ⅛ theelepel peper
- Doe de aardappelen terug in de pan, verwarm al roerend en serveer.
Opmerkingen:
Laat alles snel afkoelen tot kamertemperatuur voordat je het opbergt.
- Koelkast: Bewaar aardappelen en biefstukpuntjes maximaal twee dagen in aparte luchtdichte bewaardozen.
- Diepvries: Doe de biefstuk en aardappelen in aparte diepvrieszakjes of -dozen en bewaar ze maximaal een maand. De structuur van de aardappel verandert een beetje als ze ingevroren zijn. Ontdooi in de koelkast.
- Opwarmen: Doe de aardappelen en biefstuk in een koekenpan en dek af met een deksel. Kook op middelhoog vuur tot het warm is, ongeveer 4-5 minuten. Je kunt het ook opwarmen in de magnetron. Zet het aan met tussenpozen van 15-20 seconden tot de biefstuk en de aardappelen warm zijn.
Geef een reactie