Hou je van zoete broden, dan ga je dit bananenbrood met noten superlekker vinden. Heerlijk gevuld met cashewnoten, honing en bananen. Het heeft een lichtzoete smaak, is smeuïg en is zo makkelijk te maken, het is echt een snel brood baksel.
Bananenbrood met Noten
Heb jij ook wel eens een banaan of twee over? Dat ze zo bruin zijn, dat ze uit de hand gewoon niet meer zo lekker zijn. Perfect! Dit bananenbrood met noten is het perfecte recept om de bananen in te verwerken. Het is smeuïg, lichtzoet en supermakkelijk te maken.
Dit recept voor een heerlijk bananenbrood met noten is gevuld met bananen, maar dat zal geen verrassing zijn en cashewnoten voor een crunch. Het is op smaak gebracht met een beetje honing omdat dat zo lekker is bij de noten en bananen.
Heb je liever een zoet brood zonder noten? Dan heb ik hier een heerlijk basisrecept voor bananenbrood.
Wat heb je nodig voor een Bananenbrood met Cashewnoten?
Om dit simpele Bananenbrood zelf te maken, heb je de volgende ingrediënten nodig. De juiste hoeveelheden vind je in de receptenkaart onderaan de blog.
- Bananen - De allerbeste bananen zijn overrijp. Mooi bruin en eigenlijk niet meer lekker om zo uit de hand te eten. De bananen zorgen voor een zoetje, maar ook voor het binden van de cake. Heb je te weinig bananen of geen tijd? Bewaar ze dan zonder schil in een diepvriesdoos in de vriezer tot gebruik. Zo blijven ze een maand goed.
- Suiker - Een klein beetje extra zoetstof aan de cake, daar wordt hij nog lekkerder van.
- Ei - Maakt de cake rijker van smaak en zorgt voor binding.
- Zout - Door het toevoegen van een klein beetje zout, wordt de smaak van de bananencake zoeter (echt waar) en nog lekkerder.
- Boter - Ongezouten roomboter. Klop het met de suiker, dat zorgt ervoor dat je cake heerlijk luchtig wordt. Mix niet te lang, precies volgens de tijd op de receptenkaart, want wanneer je te lang mixt, kan je cake instorten.
- Honing - Zoetstof met een heerlijke smaak. Banaan en Honing is een lekkere combinatie.
- Bloem - Normale tarwebloem. Zeef het zodat je geen klontjes krijgt.
- Bakpoeder - Zorgt ervoor dat je bananenbrood luchtig wordt.
- Cashewnoten - De vulling van dit bananenbrood. De cashewnoten geven een bite en een nootachtige smaak aan dit zoete brood. Je kunt eventueel ook walnoten, pistachenoten of pecannoten gebruiken.
Hoe maak je dit Lekkere en Simpele Bananenbrood?
Een printbaar recept met stap-voor-stap beschrijving vind je onderaan deze blog.
- Klop de boter met de suiker in drie minuten romig. Voeg de eieren één voor één toe. Meng ook de honing en bananen door het beslag.
- Zet een zeef op de kom met bananen mix en doe daar bloem, bakpoeder en zout in. Zo krijg je geen klontjes in je cake. Mix op lage stand tot alles net gemengd is.
- Rooster de cashewnoten en hak in fijne stukjes. Mix ze met een spatel door het beslag.
- Schenk het beslag in het cakeblik en bak 60 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C. Haal uit de oven en laat 5 minuten staan. Verwijder dan de bakvorm en laat verder afkoelen naar kamertemperatuur.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Apparatuur
Ingrediënten
- 60 gram cashewnoten
- 125 gram boter ongezouten, kamertemperatuur
- 150 gram suiker
- 2 eieren maat L
- 4 eetlepels honing
- 2 bananen overrijp, schil verwijderd
- 250 gram bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- ⅛ theelepel zout
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 °C of 160 °C.
- Bestrijk een cakeblik met boter en bestuif met bloem. Klop het overtollige bloem uit het blik.
- Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan, tot ze lichtbruin zijn en nootachtig ruiken. Hak ze grof.60 gram cashewnoten
- Klop de boter met de suiker in 3 minuten tot een romig mengsel.125 gram boter, 150 gram suiker
- Voeg de eieren 1 voor 1 toe, terwijl je blijft mixen.2 eieren
- Schenk ook de honing in de kom en doe de bananen erbij en mix alles goed door tot het gemengd is.4 eetlepels honing, 2 bananen
- Zeef de bloem, bakpoeder en het zout over het beslag en mix dat er doorheen op lage stand. Stop met mixen wanneer het bloemmengsel net is opgenomen.250 gram bloem, 1 theelepel bakpoeder, ⅛ theelepel zout
- Als laatste meng je de cashewnoten met een spatel door het beslag.
- Schenk het beslag in de cakevorm en bak het 60 minuten in de oven tot de cake er gaar uit komt (dat controleer je door een houten prikker in het midden van de cake te steken. Komt die er droog uit dan is de cake gaar).
- Laat 5 minuten staan en haal de cake dan uit de bakvorm en laat hem afkoelen, op een rooster, naar kamertemperatuur.
Opmerkingen:
- Kamertemperatuur - Bewaar in een afgesloten doos voor maximaal 2 dagen.
- Diepvries - Laat het bananenbrood met noten volledig afkoelen en wikkel het goed in plastic folie (twee lagen) of stop het in een diepvriesdoos. Zo kun je het tot twee maanden in de diepvries bewaren.
Geef een reactie