Deze heerlijke aardappel andijvie ovenschotel met gehakt is simpel te maken en snel klaar. Romige andijvie met kaassmaak, daarboven een lekker laagje zoetig gehakt afgedekt met plakjes aardappels. Als topping spekjes en nog meer kaas. Een heerlijke combinatie die wij zeker vaker gaan eten!

Een heerlijke winterse ovenschotel. Andijvie stamppot maar dan anders. Goed voor te bereiden en heel veel smaak.
Andijvie Ovenschotel met Gehakt en Kaas
Om deze Aardappel andijvie ovenschotel met gehakt zelf te maken, heb je de volgende ingrediënten nodig. De juiste hoeveelheden vind je in de receptenkaart onderaan de blog:

Hoe maak je Andijvie Schotel met Gehakt, Spekjes en Kaas
Een printbaar recept met stap-voor-stap beschrijving vind je onderaan deze blog.

Tips
- De aardappels kook je maar 10 minuten en dan zijn ze beetgaar. Dat is belangrijk want in de oven garen ze nog wat extra na. Zo krijg je een krokante korst en een zachte binnenkant.
- Wanneer je weinig tijd hebt, maak je deze ovenschotel de dag ervoor en haal je hem op de kookdag uit de koeling en schuif je hem zo in de oven om te bakken.
- Omdat je ook al spekjes toevoegt aan de ovenschotel, is het niet nodig om extra zout bij het koken van de aardappelen toe te voegen.
- Wil je een vegetarische variant dan gebruik je vegetarisch gehakt en de spekjes reepjes vervang je door zongedroogde tomaat.
- Vervang de andijvie door boerenkool wat ook erg lekker is.
Bewaren
- Maak deze ovenschotel, maar bak hem niet af. Je kunt hem afgedekt met plastic folie tot 2 dagen in de koeling bewaren.
- Vries de ovenschotel niet in. Daardoor verandert de structuur en dat is minder lekker.

Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Video
RECEPTKAART
Ingrediënten
- 1 struik andijvie
- 1 kg aardappelen
- 500 gram rundergehakt
- 3 eetlepels soja saus , zoet
- 1 eetlepel olie
- 250 mL crème fraîche
- 100 gram kaas , belegen, geraspt
- 4 eieren, maat L
- 250 gram spekjes
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 °C.
- Snij de andijvie zeer klein en was goed.1 struik andijvie
- Schil de aardappels en snij ze in schijfjes.1 kg aardappelen
- Kook de aardappels 10 minuten in kokend water beetgaar.
- Giet af en laat licht afkoelen.
- Meng het gehakt met de sojasaus.500 gram rundergehakt, 3 eetlepels soja saus
- Verhit 1 eetlepel olie in de hapjespan en bak het gehakt rul.1 eetlepel olie
- Haal het gehakt uit de pan en hou het even apart.
- Doe in de hete hapjespan de andijvie (met aanhangend water) en roerbak kort.
- Laat dan 5 minuten stoven met het deksel op de pan.
- Meng ondertussen in een kommetje de crème fraîche, 4 eieren en ¾ van de geraspte kaas.250 mL crème fraîche, 100 gram kaas, 4 eieren
- Haal de andijvie van het vuur en roer het crème fraîche mengsel erdoor.
- Doe de andijvie als eerste laag in de ovenschaal.
- Verspreidt boven op de andijvie het gehakt.
- Dek dat af met de schijfjes aardappel.
- Bestrooi dit met de spekjes en het restant kaas.250 gram spekjes
- Zet de schaal in de oven en bak gedurende 35 minuten.
Opmerkingen
- Wil je dit recept maken? Bestel dan alle ingrediënten snel en eenvoudig met één druk op de knop.
- De aardappels kook je maar 10 minuten en dan zijn ze beetgaar. Dat is belangrijk want in de oven garen ze nog wat extra na. Zo krijg je een krokante korst en een zachte binnenkant.
- Wanneer je weinig tijd hebt, maak je deze ovenschotel de dag ervoor en haal je hem op de kookdag uit de koeling en schuif je hem zo in de oven om te bakken.
- Omdat je ook al spekjes toevoegt aan de ovenschotel, is het niet nodig om extra zout bij het koken van de aardappelen toe te voegen.
- Wil je een vegetarische variant dan gebruik je vegetarisch gehakt en de spekjes reepjes vervang je door zongedroogde tomaat.
- Vervang de andijvie door boerenkool wat ook erg lekker is.
Geef een reactie