Ontdek een heerlijk en makkelijk recept voor gevulde appels uit de oven met walnoten en rozijnen. Stel je voor dat je een warme, lekker ruikende keuken binnenkomt. De zoete aroma van speculaas en honing vullen de lucht en je krijgt spontaan honger.
Dat is precies wat je krijgt van deze heerlijke appel toetjes. En nog een voordeel: dit recept is niet alleen onweerstaanbaar lekker, maar ook nog eens heel eenvoudig te maken.

Gevulde Appel met Speculaas en Rozijnen
Vandaag een heerlijk slank en makkelijk nagerecht. Een gevuld appeltje dat lekker is door zijn vulling, en waaraan een kleine hoeveelheid honing aan is toegevoegd, om een sausje te maken.
Dit heerlijke toetje is niet alleen heel makkelijk te maken, maar heeft ook nog veel smaak. Het is een leuke manier om (overgebleven) appels te gebruiken en een optie voor een snel toetje met fruit. De smaken van de zoete rozijnen, knapperige walnoten en zachte appel vormen een heerlijke harmonie die je verrast.
Appels uit de Oven met Rozijnen
Voor dit makkelijke recept heb je geen jarenlange ervaring in de keuken nodig. Je zult ervan versteld staan hoe makkelijk het te maken is. Startend met het maken van de vulling en vervolgens hol je de appels uit en vul je ze met de noten rozijnen mix. En de oven gaat de rest doen.
Een perfect gebakken appel, met een heerlijke vulling en de vrijgekomen sappen zorgen voor een karamelsaus. Een heerlijk warm nagerecht voor de koude dagen! Veel kookplezier!

Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Gevulde Appels uit de Oven
Ingrediënten
- 6 eetlepels rozijnen
- 4 eetlepels sinaasappelsap, vers
- 4 eetlepels honing
- 2 theelepels speculaaskruiden
- 8 walnoten, fijngehakt
- 4 appels, zuur, zoals Granny Smith
- 2 eetlepels sinaasappelsap, vers
- 4 theelepels boter, ongezouten
Instructies
- Zet de rozijnen 's nachts weg in het sinaasappelsap.6 eetlepels rozijnen, 4 eetlepels sinaasappelsap
- Verwarm de oven voor op 180 °C of 160 °C
- Meng de volgende dag de rozijnen met de honing, walnoten en de speculaaskruiden.4 eetlepels honing, 2 theelepels speculaaskruiden, 8 walnoten
- Schil de appels en boor met een appelboor de kern eruit.4 appels
- Smeer met een kwastje het restant sinaasappelsap aan de buitenzijde van de appel.2 eetlepels sinaasappelsap
- Zet de appels tegen elkaar en vul met het rozijnenmengsel.
- Leg bovenop elke vulling een theelepeltje boter.4 theelepels boter
- Schenk ongeveer een centimeter water in de ovenschotel en zet de schaal 45 minuten in de oven.
- Haal de schaal voorzichtig uit de oven.
- Presenteer de appels op een mooi bordje of een schaaltje. Schep het restant saus om de appel heen.
Opmerkingen
- Bestrijk de buitenkant van de appel met sinaasappelsap. Dat geeft een lekker smaakje en zorgt ervoor dat de appels niet verkleuren.
- Wanneer je weinig tijd hebt, week je de rozijnen 10 minuten in heet water om hetzelfde resultaat te krijgen.
- De boter leg je bovenop de appel. Door het bakken in de oven smelt hij en karameliseert de buitenkant van de appel.
- De appels kook je in een laagje water in de oven. De sappen die vrijkomen van de appel en de kruiden tijdens het bakken mengen zich met het water en geven een heerlijk sausje.
- Wanneer je de boter door plantaardige margarine vervangt, is het recept lactosevrij.
- De vulling kun je tot 3 dagen van tevoren maken. Bewaar in een luchtdichte afgesloten doos in de koeling.
- Wanneer de appels gebakken zijn, kun je ze niet meer bewaren. Eet ze dus meteen op.
Geef een reactie