Een smoothie die romig, lekker zoet, fris en gezond is: een Aardbeien Smoothie met Yoghurt. Dit heerlijke zomerdrankje is lekker als ontbijt of snelle lunch. En met maar vier ingrediënten een super makkelijk te maken drankje.

Aardbeien Smoothie met Yoghurt
Mocht je denken dat het maken van een smoothie zo eenvoudig is om wat fruit, groenten en yoghurt in een blender te stoppen en deze een paar minuten draaien, dan kom je van een koude kermis thuis. Want een smoothie hoort romig en luchtig te zijn, met een lichte fruit smaak (en niet te overheersend).
Deze Aardbeien smoothie met Yoghurt is zo'n voorbeeld hiervan. De Griekse yoghurt maakt deze smoothie heerlijk romig en fris, terwijl de verse aardbeien en een klein schepje honing, zorgen dat de smoothie een licht zoetje heeft. De basilicum geeft een zoet en peperig tintje. Superlekker!
Waarom aardbeien?
Aardbeien zijn natuurlijk het ultieme lente fruit en makkelijk te gebruiken in een aardbeien smoothie. Als er weer verse aardbeien te krijgen zijn, dan weet je dat het mooie weer er aan komt.
De aardbei is zacht fruit, een bes vrucht. En het staat in de top 10 van meest gegeten fruitsoorten in Nederland (bron: voedingscentrum). Ze bevatten veel vitamine C en foliumzuur. En ze bevatten weinig calorieën. Maar natuurlijk zijn ze ook gewoon heel lekker!
Wat heb je nodig voor een aardbeien yoghurt smoothie

Voor de bereiding van een aardbeien smoothie heb je de volgende ingrediënten nodig (de juiste hoeveelheden vind je onderaan het blog in de receptenkaart):
- Aardbeien - Verse aardbeien. Was ze schoon en verwijder de kroontjes.
- Basilicum - Geeft een heerlijk smaakje aan deze smoothie.
- Griekse yoghurt - Geeft een heerlijk romige smaak aan de aardbeien smoothie.
- Honing - Om het zoete van de aardbeien op te halen. Zit je echt midden in het aardbeienseizoen (in Juni) dan zijn de aardbeien zo zoet dat je waarschijnlijk geen honing hoeft toe te voegen.
Hoe maak je deze gezonde Aardbeien Smoothie
Dit makkelijke recept maak je snel en simpel door de aardbeien te wassen, het kroontje te verwijderen en te halveren. Snij de basilicum in reepjes en stop alle ingrediënten in de blender. Zet 2 minuten aan tot het heerlijk schuimig is en schenk meteen in een glas en geniet!
Aardbeien bewaren
Aardbeien krijgen snel plekjes en beschimmelen ook tamelijk vlug. Wil je ze iets langer bewaren dan kun je dat op de volgende manieren doen. Laat in alle gevallen het kroontje zitten en snij ze niet in stukjes (daarmee zorg je dat je ze langer kunt bewaren). Maar wil je aardbeien bewaren voor je volgende aardbeien smoothie dan kun je dat prima op deze manieren:
- Koele plaats: Aardbeien zijn 1 dag te bewaren op een koele plaats.
- Koelkast: Bewaar aardbeien tot 3 dagen in de koelkast.
- Invriezen: Aardbeien kunnen tot 12 maanden ingevroren worden. Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Bekleed een bakplaat met bakpapier en spreidt de aardbeien op het bakpapier. Vries de aardbeien nu in. Na een dag haal je de bakplaat uit diepvries en kun je de aardbeien in een zakje overdoen en bewaren.

Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Video
RECEPTKAART
Aardbeien Smoothie met Yoghurt
Apparatuur
Ingrediënten
- 100 gram aardbeien
- 10 basilicum , blaadjes vers
- 150 ml Griekse yoghurt
- 1 eetlepel honing
Instructies
- Was de aardbeien en haal het kroontje eraf. Halveer ze.100 gram aardbeien
- Was de basilicum blaadjes en snij ze in reepjes.10 basilicum
- Stop de aardbeien, yoghurt, honing en reepjes basilicum in de blender.1 eetlepel honing, 150 ml Griekse yoghurt
- Zet de blender aan tot je een schuimig mengsel krijgt, dat duurt ongeveer 2 minuten.
- Schenk in een glas en serveer meteen.
Opmerkingen
- Yoghurt - Wanneer je liever geen yoghurt gebruikt, maak je het met soja melk.
- Honing -Dit kun je vervangen door stevia of Maple syrup. Of door een halve banaan. En in juni kan het zijn dat de aardbeien zo zoet zijn, dat extra zoetstof niet nodig is.
- Aardbeien - Je kunt aardbeien ook vervangen door frambozen, rode bes of bramen.
Deze smoothie zou je kunnen bewaren, maar liever niet. De romigheid wordt minder en ook de vitamines gaan achteruit als je het langer laat staan. Maak hem dus het liefst vers. Mocht je nu toch te veel hebben gemaakt, vries dan in een ijsblokjes vorm in en bewaar in de diepvries. Je hoeft hem niet eens helemaal te laten ontdooien. Deze smoothie is als slush heerlijk. 5. Voedingswaarde De voedingsmiddelen die zijn weergegeven zijn per smoothie.
Geef een reactie