Geniet van een verfrissende kokoswater smoothie met chocola. Dit lekkere drankje combineert de natuurlijke frisheid van het kokoswater, de gezonde vitamines uit de spinazie en vleugje zoet uit de kersen met een heerlijke chocoladesmaak. Een gezonde en lekkere start van elke dag.
Heerlijke Kokoswater Smoothie met Chocola - Verfrissend en Gezond Recep
Ontbijt is het belangrijkste eten op de dag. Zo wordt er in ieder geval gezegd. Het zorgt voor voldoende energie (om in ieder geval je ochtend door te komen).
Maar soms heb je van die drukke dagen waar het ontbijt er gewoon bij in lijkt te schieten.
Dan is deze kokoswater smoothie met chocola echt een schot in de roos. Het vult goed, bevat vitamines uit de spinazie en kersen en heeft een heerlijke smaak (wat in mijn ogen nog het allerbelangrijkste is). En het is natuurlijk snel klaar!
En of je jezelf wilt verwennen of je iemand wilt verrassen met een lekker gezond ontbijtje, deze smoothie staat op je te wachten!
Wat heb je nodig voor Smoothie van Kersen, Cacao en Kokoswater?
Om deze Kokoswater Smoothie met Chocola te bereiden, heb je de volgende ingrediënten nodig. De juiste hoeveelheden vind je in de receptenkaart onderaan het blog:
- Spinazie: Heeft een aardse zachte smaak. Het heerlijk om te koken, wokken of rauw te verwerken (in een smoothie of salade).
- Cacao: Voor een diepe chocolade smaak.
- Kokos: Het vruchtvlees heeft een zachte nootachtige en zoete smaak. Gebruik het in dit recept vers of gedroogd.
- Kersen: Kunnen zowel een zoete als zure smaak hebben. De zure variant wordt ook wel kriek genoemd. Zoete kersen eet je uit de hand en de zure kers wordt verwerkt in bijvoorbeeld dranken en baksels. Het kersenseizoen loopt van juni tot eind augustus. In dit recept gebruik je verse ontpitte zoete kersen of, buiten het seizoen, kersen, ontpit, op eigen sap.
- Kaneel: Heeft een zoete houtachtige smaak met een vleugje citroen. We gebruiken het hier gemalen.
- Havermelk: Een zoete smaak met een vleugje noot. Het wordt gemaakt van haver en is zuivelvrij.
- Kokoswater: Dit is het heldere vocht uit een jonge kokosnoot. Het bestaat voor een groot deel uit water, maar dan boordevol voedingsstoffen. Het smaakt naar een vleugje kokos.
Hoe maak je Gezonde Smoothie met Spinazie, Kersen en Kokoswater?
Een printbaar recept met stap-voor-stap beschrijving vind je onderaan deze blog.
- Doe spinazie, kokos, cacaopoeder, kaneel en havermelk in de blender.
- Voeg ook de kersen en kokoswater toe.
- Laat 1 minuut mixen tot alles glad en romig is.
- Schenk in een glas en garneer met wat cacao. Serveer meteen.
Tips, Vervangingen en Variaties
- Kokoswater: Kan ook vervangen worden door kokosmelk voor een romige smoothie.
- Extra vezels en vitamines: Doe een halve banaan in de blender. De banaan geeft extra vezels, romigheid en zoetheid aan de smoothie.
- Havermelk: In plaats van havermelk kun je ook sojamelk, rijstmelk of amandelmelk gebruiken.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
- 25 gram verse spinazie
- 2 eetlepels cacao
- 50 gram kokos vers of geraspt
- 75 gram kersen ontpit
- ¼ theelepel gemalen kaneel
- 150 ml havermelk
- 250 ml kokoswater
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Doe alle ingrediënten in je blender of keukenmachine en mix 1 minuut tot alles mooi glad is.25 gram verse spinazie, 2 eetlepels cacao, 50 gram kokos, 75 gram kersen, ¼ theelepel gemalen kaneel, 150 ml havermelk, 250 ml kokoswater
- Optioneel: garneer met een snufje cacao
- Drink meteen!
Opmerkingen:
- Kokoswater: Kan ook vervangen worden door kokosmelk voor een romige smoothie.
- Extra vezels en vitamines: Doe een halve banaan in de blender. De banaan geeft extra vezels, romigheid en zoetheid aan de smoothie.
- Havermelk: In plaats van havermelk kun je ook sojamelk, rijstmelk of amandelmelk gebruiken.
- Deze smoothie zou je kunnen bewaren, maar vers is hij echt het beste. De romigheid wordt minder en ook de vitamines gaan achteruit als je het langer laat staan.
- Mocht je nu toch te veel hebben gemaakt, vries dan in een ijsblokjes vorm in en bewaar in de diepvries. Je hoeft hem niet eens helemaal te laten ontdooien. Deze smoothie is heerlijk als slush.
Geef een reactie