Deze licht bruisende witte sangria met cava vol met zomervruchten is heerlijk verfrissend, met een licht kruidig accent. Dit kun je prima serveren bij de bbq of met vrienden drinken op een zonnige zondagmiddag of bij een cocktailparty.
Welkom zondag. Wat een mooi weer om mee te starten. Gelukkig. De afgelopen twee weken was het bij tijd en wijlen zo donker dat het al herfst leek. Misschien dat dat vanaf vandaag veranderd?
Ook mijn man, die niet van de zoete rode sangria houdt, vond deze versie erg geslaagd. Hij begon zelfs met het eten van de vruchten (maar is daar gauw mee gestopt, want de alcohol concentreert zich erg in het fruit).
- Het allerlekkerste is natuurlijk een echte Spaanse Cava voor jouw Sangria te gebruiken.
- Wil je een alcoholvrije sangria, dan vervang je de wijn door een alcoholvrije wijn. Die zijn goed verkrijgbaar bij de supermarkt;.
- Voor een verfrissend accent voeg je schijfjes limoen en/of citroen toe.
Heb je een cocktailparty en wil je alvast wat drankjes voorbereiden?
- Maak de sangria, op het toevoegen van het sprankelende water na en laat hem koud worden in de koeling.
- Net voor het serveren voeg je het sprankelende water toe.
- Sangria bianco die klaar is voor gebruik, drink je meteen. Die kun je helaas niet meer bewaren.
- Schenkkan met deksel - Deze schenkkan van 1.5 liter is groot genoeg voor het maken van een heerlijke ijsthee, sangria of limonade. Hij is van glas en heeft een bijpassend deksel. Die kun je erop laten zitten bij het inschenken. Een fijne spaan voor dagelijks gebruik.
- Snijplank set - Onmisbaar in elke keuken is een goede snijplank set. En waarom een set? Omdat je niet wilt dat je je kruisbesmetting krijgt van bijvoorbeeld rauw vlees met je groenten. Deze snijplanken zijn op kleur gecodeerd (en hebben een bijpassend label), zodat je precies weet waarvoor je je plank kunt gebruiken. Zo hebben ziektemakers geen kans. Ik gebruik snijplanken bij het snijden van het fruit in dit recept.
- Koksmes - Dit koksmes is mijn steun en toeverlaat in de keuken. Het is van Wusthof en ik heb het al vele jaren in mijn bezit. Het laat me nooit in de steek en blijft superscherp. Het is het enige profesionele mes dat ik heb en het is een aanrader om, als je een complete messenset te duur vindt, in ieder geval dit mes aan te schaffen want hier kun je bijna alles mee snijden. Daar ga je zeker geen spijt van krijgen!

Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Witte sangria met cava
Ingrediënten
- 60 ml gin
- 50 gram suiker
- 2 perziken, in vieren gesneden, pit eruit
- 2 pruimen, in vieren gesneden, pit eruit
- ½ galia meloen, pitten eruit in kleine blokjes
- 750 ml Cava
- 1 liter bruisend water
Instructies
- In een grote glazen kan meng je de gin met de suiker.
- Laat 5 minuten staan en meng dan nogmaals zodat de suiker is opgelost.
- Schenk de wijn erbij.
- Voeg het fruit toe aan de wijn.
- Net voor het opdienen vul je de sangria aan met bruisend water (en eventueel wat ijsblokjes)
Opmerkingen
- Het allerlekkerste is natuurlijk een echte Spaanse Cava voor jouw Sangria te gebruiken.
- Wil je een alcoholvrije sangria, dan vervang je de wijn door een alcoholvrije wijn. Die zijn goed verkrijgbaar bij de supermarkt;.
- Voor een verfrissend accent voeg je schijfjes limoen en/of citroen toe.
Geef een reactie