Deze frambozen ijslollies zijn eenvoudig te maken en geven een elegante (en niet te vergeten fruitige) touch aan de champagne.
Vandaag een van mijn favoriete zomerdrankjes: frambozen ijslollies met champagne. Eenvoudig te maken en het effect is groots.
Misschien vraag je je af hoe je dit gerecht voor een grote groep moet gaan maken? Je gebruikt borrelglaasjes en wanneer het ijs is bevroren, kun je het eenvoudig lossen en als zodanig in de diepvries bewaren. De borrelglaasjes hergebruik je dan weer tot je voldoende hebt gemaakt. En die schattige lepeltjes heb ik van de kringloopwinkel. Niet heel duur, maar ook precies wat ik zocht voor dit drankje.
Ik zou me dit drankje perfect op een bruiloft kunnen voorstellen als welkomstdrankje. Je zou dan ook nog kunnen variëren in smaken ijslollies: met aardbeien, bramen of watermeloen? Ik zie het in ieder geval al voor me.
En dan geef ik je nu natuurlijk nog wat tips en dit hele eenvoudige recept (je staat er van te kijken hoe simpel het kan zijn).
- Je gebruikt frambozen voor hun lekkere smaak en kleur. Maar zijn ze niet in het seizoen, dan kun je ook bramen, sinaasappel, rode bessen (ga zo maar door) gebruiken.
- Je zeeft de frambozenmoes om de pitjes te verwijderen. IJs zonder pitjes is het allerlekkerste.
- In plaats van honing kun je ook agavesiroop gebruiken.
- Heb je een lactose allergie vervang de slagroom dan voor soja melk.
- Deze ijslollies kunnen tot 1 week te voren gemaakt worden en in de diepvries worden bewaard. Je kunt er zelfs al de glaasjes afhalen, zodat je enkel nog het ijsje in de champagne hoeft te leggen.
- Fijne zeef - Deze zeef is fijn voor het zeven van bloem, cacao en specerijen. Maar ook voor het verwijderen van pitjes uit fruit zoals aardbeien. Deze zeef is gemaakt van roestvrijstaal en mag in de vaatwasser.
- Borrelglaasjes - Ideaal voor shots te drinken, maar natuurlijk ook voor het maken van kleine ijsjes. Ik gebruikte ze om de frambozen ijslollies te maken.
- Blender: ik kan niet meer zonder blender voor het pureren van smoothies, soep en jam. Deze blender heeft voldoende vermogen om het echt glad te pureren en door zijn hittebestendige glazen kan, kun je er ook warme vloeistoffen in doen. Ik gebruikte de blender voor het pureren van de frambozen.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Frambozen ijslollies in champagne
Ingrediënten
Frambozen ijslollie
- 500 gram frambozen, vers
- 100 gram honing
- 60 ml water
- 150 ml slagroom
- 1 eetlepel rozenwater
Frambozen ijslollies in champagne
- 750 ml Champagne
- 10 frambozen ijslollies
- 10 gram rozenblaadjes, onbespoten, vers
Instructies
Frambozen ijslollies
- Was de frambozen.
- Doe de frambozen samen met het water en het rozenwater in de blender en pureer.
- Zeef de puree door een fijne zeef om de pitjes te verwijderen.
- Meng de gezeefde puree met het slagroom en de honing.
- Schenk de frambozen puree in de cocktail glaasjes. Steek een klein cocktail vorkje of lepeltje in de puree.
- Dek af met plastic folie.
- Vries tenminste 8 uur tot de ijslollies hard zijn.
- Haal de ijslollies voorzichtig uit de glaasjes.
Frambozen ijslollies in champagne
- Schenk de champagne in de glazen.
- Leg in elk glas een frambozen ijslollie.
- Leg wat rozenblaadjes in elk glas en serveer meteen!
Opmerkingen:
- Je gebruikt frambozen voor hun lekkere smaak en kleur. Maar zijn ze niet in het seizoen, dan kun je ook bramen, sinaasappel, rode bessen (ga zo maar door) gebruiken.
- Je zeeft de frambozenmoes om de pitjes te verwijderen. IJs zonder pitjes is het allerlekkerste.
- In plaats van honing kun je ook agavesiroop gebruiken.
- Heb je een lactose allergie vervang de slagroom dan voor soja melk.
Geef een reactie