Dorstlessend, neutraliserend, verfrissend. Dit spoom recept voor een Kerst scroppino bevat dat allemaal. Zelfgemaakt limoensorbetijs op smaak gebracht met wodka, prosecco en limoen.
Voor mij hoort een spoom bij het kerstdiner. Even relaxen, het eten wat laten zakken voordat je doorgaat naar het hoofdgerecht. Het is dan wel van belang dat de spoom neutraliserend, verfrissend en het liefst dorstlessend is.
Een scroppino voldoet daar helemaal aan. Meestal wordt de scroppino met citroenijs gemaakt, maar het leek mij heerlijk om daar limoensorbet ijs voor te gebruiken, dat net een bittertje heeft wat mooi combineert met de prosecco en wodka.
Een heerlijke tussengang voor een lekker kerstdiner.
- Serveer de scroppino zo koud mogelijk. Zet voor dat je deze cocktail maakt de glazen in de koeling.
- Het ijs is een sorbet ijs en lactose en gluten vrij.
- Eten er kinderen, zwangeren of mensen die geen alcohol willen drinken mee, schenk dan Dubbelfriss in het glas samen met het limoenijs. Zo kunnen ze gewoon meedoen.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Apparatuur
- Diepvriesdoos
Ingrediënten
Limoenijs
- 750 mL water
- 300 gram suiker
- 100 ml limoensap
Scroppino
- 4 bolletjes Limoenijs
- 60 ml wodka
- 750 ml prosecco
- 1 limoen rasp
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Limoenijs
- Verwarm het water en los de suiker erin op.
- Meng het limoensap erdoor.
- Laat afkoelen naar kamertemperatuur.
- Schenk in een diepvriesdoos en zet 1 uur in de diepvries.
- Meng met een vork alles goed door en zet weer terug.
- Herhaal dit nog twee keer, zodat er mooie ijskristallen ontstaan.
Scroppino
- Schep een bolletje ijs per glas.
- Schenk daar 1 eetlepel wodka bij en vul aan met de prosecco.
- Strooi er wat limoenrasp over en serveer meteen.
Opmerkingen:
- Serveer de scroppino zo koud mogelijk. Zet voor dat je deze cocktail maakt de glazen in de koeling.
- Het ijs is een sorbet ijs en lactose en gluten vrij.
- Eten er kinderen, zwangeren of mensen die geen alcohol willen drinken mee, schenk dan Dubbelfriss in het glas samen met het limoenijs. Zo kunnen ze gewoon meedoen.
Geef een reactie