Deze heerlijke gember mocktail met komkommer en fruit is heerlijk fris, sprankelend en licht zoet. Een virgin Pimms mocktail recept maar dan voor elke dag.
Ik mocht deze maand koken van Lekkerplan van Laura een blog met recepten waar ze hoopt dat je daar helemaal verliefd op wordt. Een leuke uitdaging dus. En toen ik op haar blog rondneusde kwam ik daar op de Pimm's cocktail. En dat werd de basis van dit recept. Want bij de Foodblogswap geven we altijd een eigen draai aan een recept.
Wat is Pimm's?
Pimm's is een likeur die met name veel bekendheid geniet in Engeland. Het werd voor het eerst gemaakt rond 1820 en is sindsdien niet meer weg te denken. Het is een gin met fruit en specerijen en heeft een donkerrode / bruine kleur. Er bestaan zes! soorten Pimm's no1, no2 en no3 en zo verder, maar de eerste is degene die het meest verkocht wordt. Het recept is natuurlijk supergeheim. Dit drankje drink je als likeur, maar meestal gebruik je het in een cocktail of punch. Pimm's no1 heeft een alcohol percentage van 25 %.
Pimm's cocktail
Een echte Pimm's cocktail bevat naast Pimm's no1 vaak ook komkommer, sinaasappel, citroen, aardbeien en gember. Je mengt het met Ginger ale of, voor een Pimm's royal cup, met Champagne (wat me ook wel erg lekker lijkt). En natuurlijk zijn hier ook vele andere variaties bekend.
Virgin Pimm's mocktail recept
Nu hadden wij een verjaardag en leek het me leuk om een signature drink te serveren. Een drankje speciaal voor deze dag. Maar gezien de leeftijd van de meeste aanwezigen was een mocktail beter op zijn plek. En dus maakte ik deze heerlijke gember mocktail. Zonder alcohol maar met gember, komkommer en al het lekkere fruit wat je ook terug vindt in de Pimm's cocktail.
📖 Variaties en vervangingen
- Deze gember cocktail met komkommer en vers fruit gebruikt 7up en gember. Maar je kunt dit ook vervangen door Ginger Ale (wat bij ons alleen wat moeilijker te verkrijgen is.
- Gebruik voor minder calorieën 7up light. En niet alleen vanwege de calorieën maar omdat het wat minder zoet is, wordt het nog verfrissender.
- Wil je een echte Pimm's cocktail dan gebruik je 300 ml Pimm's no1 en 700 ml 7up.
- En voor de super de luxe Pimm's cocktail gebruik je 300 ml Pimm's no1 en 700 ml champagne. Cheers!
- Je kunt ook de citroen vervangen door limoen. De sinaasappel door Grapefruit en de aardbeien door frambozen. Een lekkere frisse variant.
- Voeg munt of borage toe voor nog meer smaak.
💭 Top tips
- Gember pel je makkelijk door met de bolle kant van een lepel het velletje weg te schrapen. Rasp het daarna tot het heel fijn is. Zo krijg je niet in één keer een hap gember binnen.
- Door het zaad uit de komkommer te halen krijg je geen drab in je mocktail. Dat is echt wel lekkerder.
- Gebruik biologische producten en maak de schil eerst schoon door ze met een doekje met azijn te boenen. Vervolgens spoel je ze af onder water.
- Snij de onderzijde van de sinaasappel, dan kun je hem neerzetten en dat schilt net wat makkelijker.
⏲️ Restjes over?
- Eerder maken: Je kunt de basis best wat eerder maken tot 1 dag tevoren. Maar zorg ervoor dat je de rest van de 7up pas op het laatst toevoegt anders ben je het sprankelende effect kwijt.
- Bewaren in de diepvries: Dit recept kun je niet invriezen. Dat zou de structuur veranderen en dat is niet lekker.
🥘 Andere lekkere recepten
Als je deze gember mocktail met komkommer en fruit lekker vind, dan zul je deze recepten vast ook willen proberen:
- Verfrissende gember ijsthee
- Infused water met citroen en druiven
- ijskoffie, fris lekker en romig
- Aardbeien prosecco cocktail (met alcohol)
Heb je dit recept gemaakt? Tag dan #byandreajanssen op Instagram. Ik vind het namelijk superleuk om te weten dat mijn recepten gemaakt worden en ik ga zeker kijken. De video's van recepten vind je terug op mijn Youtube kanaal. En niet vergeten om het recept op Pinterest te bewaren om het eenvoudig terug te vinden Tot snel!
Gember mocktail met komkommer en fruit
Ingrediënten
- 2 citroenen in partjes gesneden
- ½ komkommer gehalveerd, ontzaad en in maantjes gesneden
- 6 eetlepels sinaasappelsap
- 2 eetlepels citroensap
- 2 cm gember geschild en geraspt
- 1 liter 7up sprite of een ander merk
- 6 aardbeien ontkroond en in plakjes gesneden
- ijsblokjes
Notes
Instructies
- In een kan doe je de citroen partjes, komkommer, sinaasappel, gember, citroensap en sinaasappelsap.
- Meng dat goed door met 250 ml 7up.
- Laat minimaal 3 uur op smaak komen en koelen in de koelkast.
- Vul aan met de rest van de 7up en voeg ijs toe.
- Garneer met plakjes verse aardbeien.
Nutrition
Door te klikken op deze links wordt je doorverwezen naar één van de partners waar ByAndreaJanssen mee samenwerkt. Ik ontvang daarbij een kleine bijdrage, waardoor ik nog meer leuke recepten kan posten op mijn site. Voor meer informatie kijk op mijn disclaimer pagina.
Geef een reactie