Wolkenbroodjes met Italiaanse kruiden of cloud breads of oopsies zoals ze ook vaak genoemd worden is een koolhydraat arm recept. Lekker makkelijk en luchtig.
Voor de foodblogswap mocht ik koken van het blog van Marijke van easydailyfood.com , een foodblog voor snelle, gezonde en makkelijke recepten. Frisse fotografie, leuke recepten het was een waar feestje om van dit blog te mogen koken.
Wat ik zo leuk vind aan de foodblogswap is dat je op iemand anders blog (waar je misschien nog niet van gehoord hebt) eens flink mag gaan rondneuzen. Meestal verdwaal ik dan dus en is de keuze zo groot, dat ik niet meer weet wat ik moet kiezen. Ook hier had ik weer flink last van keuzestress.
Allemaal lekker, maar ja je moet toch een keuze maken. Dus ik ging voor een snel, gezond en makkelijk koolhydraatarm recept, wat ik, net als Marijke al vaker voorbij heb zien komen: wolkenbroodjes (oftewel cloud bread of oopsies).
Superhip en lekker makkelijk. Niet dat ik uitsluitend koolhydraat arm eet hoor, zeker niet, maar ik hou wel van variatie. En daar past koolhydraat arm ook wel een keertje bij.
Ik at er een lekker kommetje groentesoep bij. Zo had ik een heerlijke koolhydraat arme lunch. (o ja de broodjes vullen niet heel erg, ze zijn vooral lekker luchtig.
Maar de soep gaf toch een voldaan gevoel). Ik heb ook nog een video gemaakt van alle stappen, om het recept zeker te laten lukken! Die video vind je terug bij het recept.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
Kijk hoe je het Maakt
Abonneer je voor nog meer leuke video’s op mijn kanaal!
https://www.youtube.com/c/ByAndreaJanssennlWolkenbroodjes met Italiaanse kruiden
Apparatuur
- De temperatuur is aangegeven voor onder- en bovenwarmte. Gebruik je een hetelucht oven, verlaag de temperatuur met 20 °C.
Ingrediënten
- 3 eieren (maat L)
- 3 eetlepels kwark (of Hüttenkäse / cottage cheese)
- ¼ theelepel bakpoeder
- 1 eetlepel honing
- 2 theelepels Italiaanse kruiden
- 1 snufje zout
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Hoe maak je het:
- Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Zet alles klaar in bakjes, dat maakt de bereiding straks een stuk eenvoudiger.
- Splits de eieren en verdeel de eiwitten in de ene schaal en de eigelen in de andere. Zorg dat je gebruik maakt van vetvrije kommen, anders kun je het eiwit niet stijfkloppen.
- Strooi het bakpoeder bij de eiwitten en mix tot ze helemaal stijf zijn (je moet de kom op zijn kop kunnen houden en de eiwitten blijven dan plakken aan de bodem).
- In de tweede kom meng je de eigelen, honing, kwark, kruiden en het zout met een garde.
- Voeg ⅓ deel van het eiwit toe aan de eigelen en meng goed door. Zo wennen de eigelen aan het eiwit en wordt het geheel luchtiger.
- Als het goed gemengd is schep je de rest van het eiwit er voorzichtig bij en meng je het door de eigelen. Niet te ruw, want je wilt zoveel mogelijk luchtigheid behouden.
- Met een ijsschep maak je bolletjes op je bakplaat en die plaats je vervolgens in de oven.
- Bak de wolkenbroodjes 20 minuten tot ze gaar zijn.
- Haal de bakplaat uit de oven en laat ze afkoelen.
- Schep ze dan met een pallet mes van het bakpapier.
Geef een reactie