Wolkenbroodjes met kwark en Italiaanse kruiden of cloud breads of oopsies zoals ze ook vaak genoemd worden is een koolhydraatarm recept. Lekker makkelijk en luchtig.
Voor de foodblogswap mocht ik koken van het blog van Marijke van easydailyfood.com , een foodblog voor snelle, gezonde en makkelijke recepten. Allemaal lekkere recepten, maar ja, je moet toch een keuze maken. Dus ik ging voor een snel, gezond en makkelijk koolhydraatarm recept, wat ik, net als Marijke, al vaker voorbij heb zien komen: wolkenbroodjes (oftewel cloud bread of oopsies).
Superhip en lekker makkelijk. Niet dat ik uitsluitend koolhydraatarm eet, zeker niet, maar ik hou wel van variatie. En daar past koolhydraatarm ook wel een keertje bij.
Ik at er een lekker kommetje groentesoep bij. Zo had ik een heerlijke koolhydraat arme lunch. (o ja, de broodjes vullen niet heel erg, ze zijn vooral lekker luchtig. Maar in combinatie met de soep had ik toch een voldaan gevoel). Ik heb ook nog een video gemaakt van alle stappen, om het recept zeker te laten lukken! Die video vind je terug bij het recept.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
- 3 eieren maat L
- ¼ theelepel bakpoeder
- 3 eetlepels magere kwark of Hüttenkäse / cottage cheese
- 1 eetlepel honing
- 2 theelepels italiaanse kruiden
- ⅚⅛ theelepel zout
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Verwarm de oven voor op 160 °C of 140 °C
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Zet alles klaar in bakjes, dat maakt de bereiding straks een stuk eenvoudiger.
- Splits de eieren en verdeel de eiwitten in de ene schaal en de eigelen in de andere. Zorg dat je gebruikmaakt van een vetvrije kom en mixhaken voor de eiwitten, anders kun je het niet stijfkloppen.3 eieren
- Strooi het bakpoeder bij de eiwitten en mix tot ze helemaal stijf zijn (je moet de kom op zijn kop kunnen houden en de eiwitten blijven dan plakken aan de bodem).¼ theelepel bakpoeder
- In de tweede kom meng je de eigelen, honing, kwark, kruiden en het zout met een garde.3 eetlepels magere kwark, 1 eetlepel honing, 2 theelepels italiaanse kruiden, ⅚⅛ theelepel zout
- Voeg ⅓ deel van het eiwit toe aan de eigelen en meng goed door. Zo wennen de eigelen aan het eiwit en wordt het geheel luchtiger.
- Als het goed gemengd is schep je de rest van het eiwit er voorzichtig bij en meng je het door de eigelen. Niet te ruw, want je wilt zoveel mogelijk luchtigheid behouden.
- Met een ijsschep maak je bolletjes op je bakplaat en die plaats je vervolgens in de oven.
- Bak de wolkenbroodjes 20 minuten tot ze gaar zijn.
- Haal de bakplaat uit de oven en laat ze afkoelen.
- Schep ze dan met een pallet mes van het bakpapier.
Renee says
Ik heb het volledige recept gevolgd maar helaas worden mijn broodjes niet stevig, ook niet na het afkoelen. inmiddels staan ze al ruim 40 min in de oven. doe ik iets verkeerd?
#help
Andréa says
Wat vervelend. Het is natuurlijk lastig om vanuit hier te bepalen wat er niet goed ging. Het zou aan de oven kunnen liggen. Elke oven staat net wat anders ingesteld en wolkenbroodjes hebben een korte oventijd. Mocht de oven net iets minder warm zijn als beschreven dan kan het zijn dat de broodjes iets langer gebakken moeten worden. Je zou kunnen proberen om ze 10 °C warmer te bakken of de baktijd te verlengen met 3-4 minuten en dan nogmaals te kijken. Ik hoop dat het dan gaat lukken!
G.J.O Anastacia says
Het recept is net zo lekker als het is geschreven, dank je wel!
Andréa says
Leuk te horen!