Witlofschuitjes met pistache en rode druiven. De witlofschuitjes zijn lekker knapperige groentebakjes gevuld met een zoet hartige radijs, druif en pistachenoten vulling met een heerlijke roquefort dressing
Een makkelijk te maken hapje wat ook goed voor te bereiden is. De radijs, druif en pistachenoten zijn gemengd met een heerlijke balsamico dressing. De topping van ziltige Roquefort en dille maakt het af. Een smaakbommetje.
Dit recept is aangepast naar een recept uit het boek Joie de Vivre van Béatrice Peltre. Een aanrader vanwege de heerlijke recepten en de mooie fotografie. Je vind het boek ondermeer bij bol.com.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!Â
📖 Recipe
Abonneer je voor nog meer leuke video’s op mijn kanaal!
https://www.youtube.com/c/ByAndreaJanssennlWitlofschuitjes met pistache en rode druiven
Pas met de knoppen het aantal personen aan.
Ingrediënten
Pistache vinaigrette
- â…› theelepel zeezout
- â…› theelepel peper
- 1 teentje knoflook uitgeperst
- 1 eetlepels balsamico crème
- 2 eetlepels walnoot olie
- 1 eetlepel zonnebloem olie
Hapjes
- 2 stronken witlof
- 2 eetlepels pistache nootjes grof gehakt
- 150 gram rode druiven in vieren gesneden
- 6 radijsjes in kleine blokjes gesneden
- 90 gram Roquefort kaas verkruimeld
- 2 takjes dille als garnering
- 1 eetlepel pistache nootjes fijngehakt als garnering
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Pistache vinaigrette
- Maak de vinaigrette door alle ingredienten te mengen.
- Zet opzij.
Hapjes
- Pak de witlofblaadjes, was ze en leg ze klaar op een schaal.
- Meng de pistachenootjes, druiven, radijsjes en kaas. Breng op smaak met de vinaigrette.
- Doe twee theelepels van dit mengsel op elk witlofblaadje.
- Bestrooi met wat zeer fijn gehakte pistache nootjes en dille.
- Serveer meteen anders zijn de nootjes niet meer knapperig.
Geef een reactie