Witlofschuitjes met druiven, roquefort en pistache. De witlofschuitjes zijn lekker knapperige groentebakjes gevuld met een peperige radijs, zoete druif en pistachenoten vulling op smaak gebracht met een heerlijke roquefort dressing.
Een makkelijk te maken hapje wat ook goed voor te bereiden is. De radijs, druif en pistachenoten zijn gemengd met een heerlijke balsamico dressing. De topping van ziltige Roquefort en dille maakt het af. Een smaakbommetje.
Dit recept is aangepast naar een recept uit het boek Joie de Vivre van Béatrice Peltre. Een aanrader vanwege de heerlijke recepten en de mooie fotografie.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
Pistache vinaigrette
- ⅛ theelepel zeezout
- ⅛ theelepel peper
- 1 teentje knoflook uitgeperst
- 1 eetlepels balsamico crème
- 2 eetlepels walnootolie
- 1 eetlepel zonnebloemolie
Witlofschuitjes
- 2 stronken witlof
- 2 eetlepels pistachenoten grof gehakt
- 75 gram rode druiven in vieren gesneden
- 6 radijsjes in kleine blokjes gesneden
- 90 gram Roquefort kaas verkruimeld
- 2 takjes dille als garnering
- 1 eetlepel pistachenoten fijngehakt als garnering
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Pistache vinaigrette
- Maak de vinaigrette door alle ingrediënten te mengen.⅛ theelepel zeezout, ⅛ theelepel peper, 1 teentje knoflook, 1 eetlepels balsamico crème, 2 eetlepels walnootolie, 1 eetlepel zonnebloemolie
- Zet opzij.
Witlofschuitjes
- Snij het kontje van de witlof. Pak de witlofblaadjes, was ze en leg ze klaar op een schaal.2 stronken witlof
- Meng de pistachenootjes, druiven, radijsjes en kaas. Breng op smaak met de vinaigrette.2 eetlepels pistachenoten, 75 gram rode druiven, 6 radijsjes, 90 gram Roquefort kaas
- Doe twee theelepels van dit mengsel op elk witlofblaadje.
- Bestrooi met wat zeer fijn gehakte pistachenootjes en dille.2 takjes dille, 1 eetlepel pistachenoten
- Serveer meteen anders zijn de nootjes niet meer knapperig.
Geef een reactie