Een lekker Valentijnsontbijtje: valentijnspannenkoeken met aardbeienjam. Bak ze in hartvorm in de pan en bestrooi met poedersuiker. Een mooi ontbijtje!
Wil jij je Valentijn graag verrassen met een heerlijk Valentijnsontbijtje? Deze Pannenkoeken met aardbeienjam zijn superlekker. En aardbeien horen bij Valentijnsdag toch?
It's a good taste!
Recept Pannenkoeken met
aardbeienjam
Heb je een lekker recept van mijn blog gemaakt? Deel je foto's via Instagram, twitter of Facebook met #byAndreaJanssen. En wil je geen recept, nieuwtjes en winacties meer missen? Volg dan mijn Instagramen Facebookkanaal.
📖 Recipe
Author:
Porties: personen
Apparatuur
- Uitsteker hart vorm
Ingrediënten
- 250 gram bloem
- snufje zout
- 1 ei maat L
- 400 ml melk
- 1 eetlepel boter + extra voor het bestrijken van de vorm.
- aardbeien jam
- poedersuiker garnering
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Meng de bloem en het zout in een kom.
- Breek het ei erboven en schenk de helft van de melk erbij.
- Klop tot de klontjes weg zijn en verdun dan met de rest van de melk.
- Verwarm de koekenpan en smelt de boter in de pan.
- Bestrijk de hartvormige koekjesuitsteker aan de binnenzijde met wat boter.
- Leg de hartvorm in de pan, giet wat beslag in de vorm, en bak tot de bovenkant ingedroogd is.
- Druk het hartje uit de vorm en bak de andere kant nog 1 minuut.
- Herhaal dat tot je voldoende pannenkoeken hebt.
- Leg ze op een bord en schep wat aardbeien jam ernaast.
- Bestrooi met poedersuiker.
Voedingswaarde
Calories: 612kcal | Carbohydrates: 105g | Protein: 22g | Fat: 10g | Saturated Fat: 5g | Cholesterol: 103mg | Sodium: 123mg | Fiber: 3g | Sugar: 11g | Vitamin A: 443IU | Iron: 6mg
Geef een reactie