Deze heerlijke gevulde tomaten met ei uit de oven is het recept dat je zoekt als je een gezond en makkelijk recept wilt maken voor het ontbijt. De uitgeholde tomaten zijn gevuld met Parmezaanse kaas, ei en Italiaanse kruiden. Koolhydraat arm, gezond en heerlijk van smaak. Een heerlijk recept voor ontbijt en brunch.

Gevulde Tomaten met Ei uit de Oven
Vandaag deel ik een gezond ontbijtje met jullie. Deze super heerlijke tomaatjes worden gevuld met ei, Parmezaanse kaas en een heerlijk Italiaans kruidenmengsel. 30 minuten in de oven en terwijl het al lekker begint te ruiken, dek je de tafel.
De tomaatjes serveer je het makkelijkste op een klein bordje met mes en vork. Trouwens nog een tip: zorg dat je de tomaten recht zet. Dat klinkt heel logisch, maar de tomaten hebben een lichte bolling aan de onderkant, kantel gevaar dus.
Een klein reepje van de onderkant afsnijden om hem recht te maken gaat niet want tomatenvlees is erg dun en je snijdt er zo doorheen. En dan loopt je eitje eruit. Ik heb de tomaten dus op een klein vierkantje aluminiumfolie geplaatst. Maar je kunt natuurlijk ook een eierdopje gebruiken.
En ben je op zoek naar andere lekkere ontbijt en brunch recepten? Denk dan eens aan deze Griekse Yoghurt met Gestoofde Pruimen compote, Pancakes met frambozen en crème fraîche of zelfgebakken suikerbroodjes.
Wat heb je nodig voor Gevulde Tomaat met Parmezaanse Kaas en Ei?
Om deze gevulde tomaten met ei uit de oven te bereiden, heb je de volgende ingrediënten nodig. De juiste hoeveelheden vind je in de receptenkaart onderaan het blog:

- Tomaten - Omdat je de tomaten gaat vullen heb je grote tomaten nodig. Roma tomaten kan, maar die zijn wel wat lastig om neer te zetten omdat ze een puntige onderkant hebben. Pruimtomaten of Vleestomaten zijn nog beter.
- Eieren - Voor de vulling. Gebruik drie eieren maat L of vier eieren maat M.
- Parmezaanse kaas - Een heerlijke ziltige kaas uit de Italiaanse keuken, die heerlijk smelt in de oven en de tomaat en het ei een heerlijke smaak geeft.
- Italiaanse kruiden - Deze kruidenmix met onder meer peterselie, oregano, bieslook en basilicum geven een heerlijke smaak aan deze gevulde tomaten met ei.
Hoe maak je Tomaat Gevuld met Ei?
Een printbaar recept met stap-voor-stap beschrijving vind je onderaan deze blog.

- Was en snij de bovenkant van de tomaten. Haal met een lepel het vruchtvlees uit de tomaat. Dit ga je niet meer gebruiken en kan weg.
- Strooi wat Parmezaanse kaas onderin de tomaat.
- Vul de tomaat met het losgeklopte ei.
- Bestrooi met de resterende Parmezaanse kaas en Italiaanse kruiden. Bak 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200 °C.

Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Gevulde Tomaten met Ei uit de Oven
Apparatuur
Ingrediënten
- 4 tomaten, pruim of vleestomaten
- 3 eieren
- 50 gram Parmezaanse kaas
- 1 theelepel italiaanse kruiden
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 °C of 180 °C.
- Snij het kapje van de bovenkant van de tomaten, en hol ze voorzichtig uit met een lepel (zorg dat je niet door de onderkant heen gaat).4 tomaten
- Breek de eieren boven een bakje en meng ze.3 eieren
- Schaaf de Parmezaanse kaas. Verdeel de helft van de Parmezaanse kaas over de tomaten.50 gram Parmezaanse kaas
- Schenk de eieren voorzichtig in de uitgeholde tomaten.
- Strooi de rest van de kaas en de kruiden over de eieren.1 theelepel italiaanse kruiden
- Zet de tomaten in een schaal en zet die in de oven.
- Bak gedurende 30 minuten.
Opmerkingen
- Vooraf - Vul de tomaten in de ochtend, zet ze in een ovenschaal en dek ze af. Zo hoef je ze later alleen maar in de oven te schuiven.
Geef een reactie