Zin in een makkelijk gerecht met veel smaak? Dan zijn deze sticky sojasaus karbonades uit de slowcooker echt iets voor jou. Met een paar ingrediënten en weinig voorbereiding maak je sappige karbonades met een heerlijke saus.
Serveer ze met gebakken aardappeltjes of rijst – net waar je zin in hebt.

Slowcooker Karbonades met Zoete Sticky Sojasaus
De saus is zoet en hartig tegelijk, met een beetje pit. Denk aan honing, sojasaus, gember en knoflook. Alles samen in de slowcooker, en jij hoeft bijna niets meer te doen. Het vlees wordt supermals en de saus plakt lekker aan je karbonade.
Het is makkelijk, je hebt weinig afwas, en het smaakt alsof je uren in de keuken hebt gestaan. De slowcooker doet al het werk, terwijl jij iets anders kunt doen. Ideaal voor drukke dagen of als je gewoon zin hebt in iets lekkers.

Heb je dit heerlijke recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram! Ik vind het superleuk om te zien hoe jouw creatie eruitziet en deel regelmatig de mooiste foto's van jullie! Vond je dit recept lekker? Laat dan een beoordeling achter op de receptenkaart hierboven! Jouw feedback helpt andere thuiskoks en mij enorm.
Meer inspiratie nodig?
- Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal.
- En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Ingrediënten
- 1 ui, fijngesnipperd
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 3 cm verse gember, geschild en fijngeraspt
- 60 ml Japanse sojasaus
- 120 ml tomatenketchup
- 60 ml honing
- 40 ml appelcider azijn
- 50 gram donkerbruine basterdsuiker
- ½ theelepel gemalen zwarte peper
- 1 theelepel knoflookpoeder
- ½ theelepel chilivlokken
- 4 ribkarbonades
- 1 eetlepel maizena
- 2 eetlepels water
Voor de garnering
- lente ui, fijngesneden
Instructies
- Doe de sojasaus, ketchup, honing, appelciderazijn, suiker, ui, knoflook, gember, peper, knoflookpoeder en chilivlokken in een kom.1 ui, 2 teentjes knoflook, 3 cm verse gember, 60 ml Japanse sojasaus, 120 ml tomatenketchup, 60 ml honing, 40 ml appelcider azijn, 50 gram donkerbruine basterdsuiker, ½ theelepel gemalen zwarte peper, 1 theelepel knoflookpoeder, ½ theelepel chilivlokken
- Roer goed door tot het een gladde saus is.
- Leg de karbonades in de slowcooker.4 ribkarbonades
- Giet de saus eroverheen. Zorg dat alles goed bedekt is.
- Zet de slowcooker 6 uur op LOW of 4 uur op HIGH.
- Haal daarna de karbonades uit de pan en leg ze op een bord.
- Meng de maizena met 2 eetlepels water in een klein kommetje.1 eetlepel maizena, 2 eetlepels water
- Roer dit papje door de saus in de slowcooker.
- Zet nog 15 tot 20 minuten op HIGH tot de saus dik en plakkerig is.
Serveren
- Leg de karbonades op een schaal. Giet de saus er royaal overheen. Bestrooi met fijngesneden lente-ui voor extra smaak.lente ui
Opmerkingen
- Koelkast: Bewaar restjes maximaal 3 dagen in een afgesloten bakje in de koelkast.
- Diepvries: Laat het vlees afkoelen. Doe het in een diepvriesdoos of -zak en vries in. Zo blijft het tot 4 maanden goed. Ontdooi in de koelkast.
- Opwarmen: Leg de karbonades met saus in een ovenschaal. Voeg 2 eetlepels water toe en roer goed. Dek af met aluminiumfolie. Verwarm 20 minuten op 170 °C.
Geef een reactie