Als je van stoofgerechten houdt die ook nog je huis vullen met een heerlijke geur, dan is deze slowcooker Beef Trinchado iets voor jou. Dit gerecht smakelijk te maken en zit vol smaak. Je doet ’s ochtends alle ingrediënten in de slowcooker en later op de dag staat er een rijke, heerlijke maaltijd klaar. Ideaal voor een drukke dag.
Trinchado is een stoofgerecht uit Zuid-Afrika met Portugese invloeden. Het vlees wordt boterzacht door de langzame haring, de saus is pittig en romig, en de citroenrasp zorgt voor een frisse twist. Het is perfect voor een doordeweekse avond, maar ook lekker voor etentjes.

Malse Beef Trinchado uit de Slowcooker
Beef Trinchado is een stoofgerecht met een diepe, rijke smaak en een mooie balans tussen pittig, romig en hartig. De combinatie van mals runderstoofvlees, knoflook, rode wijn en Worcestershiresaus maakt dit een echte smaakbom. De slagroom zorgt voor een zijdezachte textuur. En omdat alles langzaam gaart in de slowcooker, worden de smaken perfect met elkaar vermengd zonder dat je er veel omkijken naar hebt.
Ik ben gek op gerechten die van tevoren kunt maken. Terwijl de Beef Trinchado rustig staat te pruttelen, heb je je handen vrij voor andere dingen. Maak bijvoorbeeld een frisse salade met komkommer en dille of een luchtige aardappelpuree om de saus mee op te nemen.

Heb je dit heerlijke recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram! Ik vind het superleuk om te zien hoe jouw creatie eruitziet en deel regelmatig de mooiste foto's van jullie! Vond je dit recept lekker? Laat dan een beoordeling achter op de receptenkaart hierboven! Jouw feedback helpt andere thuiskoks en mij enorm.
Meer inspiratie nodig?
- Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal.
- En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Ingrediënten
- 1 kg magere runderlappen, in stukken van 2 x 2 cm gesneden
- 2 eetlepels bloem
- ½ theelepel gemalen zwarte peper
- 1 theelepel zeezout
- 30 gram roomboter
- 1 ui, fijngesnipperd
- 1 rode peper, fijngesneden (zonder pitjes als je van minder pittig houdt)
- 5 teentjes knoflook, geperst
- 3 eetlepels worcestershiresaus
- 300 ml runderbouillon
- 300 ml rode wijn, Merlot of Shiraz
- 1 eetlepels tomatenpuree
- 2 theelepels suiker
- 3 laurierblaadjes
- 150 ml slagroom
- 1 citroenrasp, biolosgisch
Garnering
- peterselie, fijngehakt
Instructies
- Meng het vlees met de bloem, peper en zout in een schaal.1 kg magere runderlappen, 2 eetlepels bloem, ½ theelepel gemalen zwarte peper, 1 theelepel zeezout
- Doe de boter, ui, knoflook, rode peper, Worcestershiresaus, tomatenpuree, suiker, rode wijn en runderbouillon in de slowcooker. Roer goed door.30 gram roomboter, 1 ui, 1 rode peper, 5 teentjes knoflook, 3 eetlepels worcestershiresaus, 300 ml runderbouillon, 300 ml rode wijn, 1 eetlepels tomatenpuree, 2 theelepels suiker
- Voeg het vlees toe aan de slowcooker en leg de laurierblaadjes bovenop.3 laurierblaadjes
- Leg het deksel op de slowcooker en laat het 6-8 uur op de lage stand (low) zachtjes sudderen.
- Roer de slagroom door de saus. Laat nog 30 minuten opwarmen.150 ml slagroom
- Rasp de citroenschil boven de Beef Trinchado en meng goed.1 citroenrasp
- Proef en breng eventueel op smaak met peper en zout.
Serveren
- Schep de Beef Trinchado op een grote schaal. Garneer met verse peterselie voor extra smaak.peterselie
Opmerkingen
- Koelkast: Blijft 3 – 4 goed in een afgesloten bakje.
- Diepvries: Je kunt het ook invriezen voor maximaal 3 maanden.
Geef een reactie