Een heerlijk licht en zelf gemaakt doperwtjes soepje, gevuld met rivierkreeftjes en een paar druppels heerlijke olijfolie. Een heerlijk smakelijk voorgerechtje.
Wanneer je meerdere gangen serveert, zoals ik bij dit Kerstmenu heb gedaan is het belangrijk dat de gerechtjes veel smaak hebben, maar ook niet te zwaar zijn. Anders zou je gang 3 misschien al niet meer halen. Deze verse soep van doperwtjes is lekker luchtig, mooi van smaak en de rivierkreeftjes voegen een heerlijke bite toe. En de peperige olijfolie maakt deze soep helemaal af.
Omdat...
- je de doperwtjes zeeft krijg je een lichte en heldere soep. Zeker voor een diner met meerdere gangen een aanrader.
- je zelfgemaakte groentenbouillon gebruikt, moet je hem nog goed op smaak brengen met zout en peper. Wil je liever groentenbouillon van een blokje gebruiken voeg dan per 500 ml 1 blokje toe. Zout en peper zul je dan waarschijnlijk niet meer nodig hebben.
- je de rivierkreeftjes niet meekookt, is deze soep ook heel geschikt om, zonder de rivierkreeftjes, te serveren aan vegetariërs. Je kunt hem eventueel nog een scheutje room geven voor een romig smaakaccent.
Recept Licht soepje van doperwtjes met rivierkreeftjes
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Apparatuur
- staafmixer
Ingrediënten
- 1 sjalotje
- 1 eetlepel boter
- 400 gram doperwten
- 1 liter groentenbouillon
- 4 eetlepels rivierkreeftjes
- olijfolie extra vierge
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Snipper het sjalotje heel fijn.
- Smelt de boter op laag vuur in een pan en voeg het sjalotje toe.
- Fruit het uitje aan (ongeveer 3 minuten).
- Giet de bouillon erbij en breng aan de kook.
- Zet het vuur laag en voeg de doperwtjes toe.
- Laat 25 minuten koken tot de doperwtjes zacht zijn.
- Pureer de soep met de staafmixer en zeef.
- Verwarm de soep nog even tot hij goed warm is.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Schenk in de kommetjes en doe er 1 eetlepel rivierkreeftjes bij.
- Sprenkel een paar druppels goede olijfolie in de soep
Geef een reactie