Heerlijke gebakken rijst op smaak gebracht met ei, kruiden, broccoli en doperwtjes. Een snelle en makkelijke maaltijd.
Dit recept hoort bij de boek review van Too good to share van Sam Stern. Een boek waar restjes van de ene dag worden verwerkt in een tweede maaltijd. Een ideaal boek voor mensen die voor zichzelf of voor twee personen koken.
It's a good taste!
Recept Gebakken ei met rijst en knoflook
broccoli
Heb je deze gebakken rijst met ei en knoflook broccoli gemaakt? Tag dan #byandreajanssen op Instagram of  twitter. Ik vind het namelijk superleuk om te weten dat mijn recepten gemaakt worden en ik ga zeker kijken. Je kunt natuurlijk ook altijd het recept delen op mijn Facebook pagina. En niet vergeten om het recept op Pinterest te bewaren om het eenvoudig terug te vinden Tot snel!
📖 Recipe
Abonneer je voor nog meer leuke video’s op mijn kanaal!
https://www.youtube.com/c/ByAndreaJanssennlGebakken ei met rijst en knoflook broccoli
Pas met de knoppen het aantal personen aan.
Ingrediënten
- 1 stronk broccoli kleine
- scheutje sesamolie
- 2 eetlepels plantaardige olie
- 2 tenen knoflook geperst
- 2 eetlepels hoisinsaus
- 2 eieren maat s
- 1 lente ui in dunne ringen
- 50 gram erwtjes diepvries
- 75 gram rijst * over van het recept pittig gebakken rund
- 1 eetlepel donkere sojasaus
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Kook of stoom de broccoli beetgaar in 4 tot 5 minuten.
- Verhit wat sesamolie in de pan en roerbak de knoflook 30 seconden.
- Doe de (uitgelekte) broccoli en hoisbinsaus erbij en roerbak alles 2 tot 3 minuten. Schep de broccoli uit de pan.
- Klop de eieren los met de lente uitjes.
- Schep de erwtjes in de pan, roerbak 3 minuut en voeg dan het ei en de rijst toe terwijl je roert met een vork zodat het ei mooi rul wordt.
- Schep de broccoli erdoor en schenk nog wat donkere sojasaus erover en verwarm tot alles goed warm is.
Opmerkingen:
Indicatie Voedingswaarde (Per Persoon / Portie)
Wat gebruik ik in de
keuken?
Ik heb diverse keukengereedschappen gebruikt om dit recept te maken. Wil je meer weten over de gebruikte spullen (of gewoon meer informatie hoe je ze gebruikt en waar je op moet letten bij je aankoop) volg dan de link. Het is ook mogelijk om de spullen te bestellen.
- een goed stel messen
- snijplanken
- Kwastjes, spatels en andere bakbenodigdheden
- koekenpan
- Soep / stamppot pan
- Pannen
Geef een reactie