Dit pitabroodje met Geitenkaas is één van mijn favoriete lunchgerechten. Een heerlijke vegetarische tosti met gesmolten kaas, honing en geroosterde walnoten sesam mix. Binnen 15 minuten op tafel. Lekker en anders!
Pitabroodje met Geitenkaas
Ik hou van brood bij de lunch. Alle soorten en met beleg. Maar af en toe heb ik zin in iets anders. Dan zijn deze gebakken pitabroodjes, geroosterde walnoten gesmolten geitenkaas, verrijkt met een lichte honing smaak echt een heerlijk recept. Een lekker lunch gerecht dit pitabroodje met geitenkaas, vegetarisch, met veel smaak, door de notendip.
En mocht je nog meer inspiratie nodig hebben. Om mijn lunch recepten pagina heb ik heerlijke recepten. Zoals Ouderwetse wafels, een sushi bowl met sriracha kip en zelfgemaakte worstenbroodjes. Kijk snel als voor meer heerlijkheden.
Op mijn lunch recepten pagina, staan heerlijke recepten zoals Heerlijke wafels, een sushi bowl met sriracha kip en zelfgemaakte worstenbroodjes. Kijk snel voor al deze lekkernijen!
Jump to:
Wat heb je nodig voor Vegetarische Pitabroodjes met Walnoten en Geitenkaas?
Om de pitabroodjes met geitenkaas te bereiden, heb je de volgende ingrediënten nodig. De juiste hoeveelheden vind je in de receptenkaart onderaan het blog:
- Pitabroodjes: Een plat broodje met een zachte korst dat je kort bakt of roostert. Je snijdt het overlangs in, waardoor er een zakje ontstaat.
- Geitenkaas: Gebruik zachte, naturel, geitenkaas en laat 30 minuten bij kamertemperatuur staan voor gebruik. Daardoor mengt hij beter.
- Honing: Geeft een licht kruidig zoetje.
- Walnoten: Geven een nootachtige smaak aan de koekjes. Rooster ze licht voor nog meer smaak. Je kunt de walnoten ook vervangen door amandel of pecannoten. Heb je een noten allergie, laat de walnoten dan achterwege. Verder hoef je niets aan het recept te veranderen.
- Sesamzaad: Dit zaad heeft een nootachtige smaak. Door het kort te roosteren, wordt die sterker.
Hoe maak je een Geitenkaas, Walnoten, Honing Broodjes?
Een printbaar recept met stap-voor-stap beschrijving vind je onderaan deze blog.
- Snij de pitabroodjes open en vul elk zakje met een eetlepel geitenkaas.
- Besprenkel de kaas met een theelepel honing.
- Rooster de fijngehakte walnoten en sesam in een droge koekenpan tot ze nootachtig ruiken. Dit duurt één a twee minuten.
- Rooster de broodjes vijf minuten in de oven bij 200 °C op een met bakpapier beklede bakplaat. Haal ze uit de oven, bestrooi de pita’s met het walnoot sesam mengsel en serveer meteen.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
- 4 pita broodjes
- 80 gram zachte geitenkaas
- 4 theelepels honing
- 30 gram walnoten
- 15 gram sesamzaad
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 °C of 180 °C
- Snij de pita broodjes open, zodat er een zakje ontstaat.4 pita broodjes
- Vul dat zakje met één eetlepel geitenkaas en één theelepel honing.80 gram zachte geitenkaas, 4 theelepels honing
- Grill de pita broodjes in de oven. Het makkelijkst is om ze in het rooster te hangen, zodat ze rechtop blijven staan.
- Ondertussen hak je de walnoten fijn.30 gram walnoten
- Rooster de walnoten en sesam in een de koekenpan.15 gram sesamzaad
- Haal de pitabroodjes als ze mooi bruin en knapperig zijn uit de oven en bestrooi met het walnoot sesam mengsel. Serveer meteen.
Geef een reactie