Een recept voor gevulde eieren: het klassieke gevulde eitje. Zonder poespas, lekker op smaak gebracht met wat kruiden en mayonaise.
Een tweede recept voor gevulde eieren, het klassieke gevulde eitje. Zonder poespas, maar lekker op smaak gebracht met wat kruiden en mayonaise. Moeilijk is het zeker niet. Eigenlijk is het gewoon heel erg belangrijk dat je de vulling goed smeuïg maakt. Zo min mogelijk klontjes want daar verstopt je spuitmond van en dat geeft echt een kliederboel.
Een andere tip is om de eieren te laten "schrikken" na het koken in koud water. Dan laat de schil wat eenvoudiger los en blijft het wit mooi gaaf. En gebruik vers gekookte eieren voor de gevulde eieren, dan blijft de vulling mooi geel.
Wil je nog wat meer variatie, probeer dan de Italiaanse gevulde eieren, de gevulde eieren zonder mayonaise (maar met avocado) of de Paarse gevulde eieren.
Tips
- Gebruik eieren die een dag of 10 oud zijn. Wanneer ze net gelegd zijn, laat de schil wat lastiger los.
- Laat de eieren na het koken schrikken onder koud water. Ook dat zorgt ervoor dat de schil makkelijker los laat.
- Gevulde eieren eet je het liefst zo ver mogelijk. Wanneer je ze hebt gemaakt, zie je dat ze snel uitdrogen. Wil je toch al wat voorbereidingen doen, kook de eieren en maak de vulling. Stop die in de spuitzak en vouw die dicht. De halve eieren leg je opeen schaal en dek je af met plastic folie.
- Wil je weten hoe je de eieren kookt en snel vult, kijk dan ook de instructievideo op Youtube of hieronder bij het recept.
Vervangers
- Vervang de mayonaise en crème fraîche door ½ avocado voor hetzelfde romige effect. Om toch een mooie smaak te krijgen voeg dan ½ theelepel mosterpoeder en zout naar smaak toe. Vervang je de boter door margarine, dan heb je een lactose-vrij recept.
Budget vriendelijke
versie
- Vervang de crème fraîche en de boter door in totaal 3 eetlepels mayonaise.
De prijs van deze budget vriendelijke gevulde eieren wordt dan minder dan €0.15 per gevuld eitje.
Lekker
erbij
- Top de gevulde eitjes met snippers bieslook
Bewaaradvies
- Gevulde eieren kun je niet bewaren, dan verandert de structuur en worden ze minder lekker (zie de tip hierboven)
Andere tips en lekkere gevulde eieren
recepten
- Hoe kook je telkens weer het perfecte hardgekookte ei
- Gevulde eieren zonder mayonaise (maar met avocado)
- Italiaanse gevulde eieren
- Paarse gevulde eieren
It's a good taste!
Recept Klassieke gevulde
eieren
Heb je deze klassieke gevulde eieren gemaakt? Tag dan #byandreajanssen op Instagram of twitter. Ik vind het namelijk superleuk om te weten dat mijn recepten gemaakt worden en ik ga zeker kijken. Je kunt natuurlijk ook altijd het recept delen op mijn Facebook pagina. En niet vergeten om het recept op Pinterest te bewaren om het eenvoudig terug te vinden Tot snel!
📖 Recipe
Video

RECEPTKAART
Klassieke gevulde eieren
Ingrediënten
- 6 eieren , hardgekookt
- 1 eetlepel mayonaise
- 1 eetlepel crème fraîche
- 1 theelepel boter , kamertemperatuur
- 1 theelepel kerriepoeder
- paar druppels Worcestershire saus , naar smaak
- 1 snufje paprikapoeder
- zout en peper , naar smaak
Instructies
- Pel de eieren en snij ze doormidden.
- Haal het eigeel eruit en prak het heel fijn.
- Meng met de mayonaise, crème fraîche en boter.
- Breng dan op smaak met kerriepoeder, Worcestershire saus en paprikapoeder.
- Voeg ook zout en peper toe.
- Breng over naar een spuitzak en leg die een kwartier in de koeling (zodat de boter een beetje uithard en de crème in vorm blijft.
- Spuit de eieren vol met de vulling.
Opmerkingen
Voedingswaarde
Wat gebruik ik in de
keuken?
Ik heb diverse keukengereedschappen gebruikt om dit recept te maken. Wil je meer weten over de gebruikte spullen (of gewoon meer informatie hoe je ze gebruikt en waar je op moet letten bij je aankoop) volg dan de link. Het is ook mogelijk om de spullen te bestellen.
- een goed stel messen
- snijplanken
- Kwastjes, spatels en andere bakbenodigdheden
Geef een reactie