Voor een makkelijk en overheerlijk gerecht, kijk dan niet verder dan Honing Gember Kip uit de Oven. Maak deze sticky, smaakvolle kip in slechts een paar eenvoudige stappen. Met de honing, ketjap en gember saus glaceer je de kip terwijl hij bakt en alle smaken opneemt. Dit recept is een geweldige manier om een smaakvolle maaltijd te maken die iedereen zal waarderen.
Verwen je familie met deze heerlijke Honing Gember Kip uit de Oven!
Honing Gember Kip uit de Oven is een heerlijk, sticky kip gerecht dat binnen no-time op tafel staat. En daarom perfect voor een makkelijke doordeweekse maaltijd.
Na het marineren dat je de avond vooraf al kunt doen, hoeft het nog maar 22 minuten in de oven en dan is het klaar. Dankzij de combinatie van zoete honing, ziltige ketjap en frisse sinaasappelsap wordt deze kip uit de oven een absolute traktatie!
Serveer het met wat rijst en groente en je hebt een heerlijke maaltijd. Verwen je gasten of familie met dit makkelijke comfort food recept.
Ben je op zoek naar andere lekkere recepten met Kip? Deze pagina vol met Kip recepten heeft heel veel inspiratie zoals deze Italiaanse kip ovenschotel, een heerlijke sushibowl met Sriracha kip of deze kip en rijst salade.
Wat heb je nodig voor Gember Kip met Honing?
Om deze Honing Gember Kip uit de Oven te bereiden, heb je de volgende ingrediënten nodig. De juiste hoeveelheden vind je in de receptenkaart onderaan het blog:
Ingrediënten Kip Marinade
- Olie - Gebruik een plantaardige olie, zoals zonnebloemolie, voor de marinade.
- Zeezout - Bestrooi de kip met zeezout voor nog meer smaak. Grof zeezout is echt lekker.
- Knoflook - voor een extra smaak. Knoflook - Rauwe knoflook is doordringend, licht zoet en scherp.
- Gember - Gember is kruidig, zoet, fris en pittig tegelijkertijd. Het wordt vaak gebruikt in de Oosterse / Aziatische keuken. Gebruik verse gemberwortel. Als je geen biologische gember kunt aankomen, verwijder dan de schil met een dunschiller.
- Kipfilet - Voor dit recept heb ik kipfilet gebruikt. Maar kiphaasjes kunnen natuurlijk ook.
Ingrediënten Honing Gember Saus
- Sojasaus - Gebruik Japanse sojasaus, Ketjap Asin of lichte sojasaus (verkrijgbaar bij de Toko). Dit zijn zoute sojasauzen.
- Honing - Geeft een licht kruidig zoetje.
- Gembersiroop - Zorgt voor een zoete smaak in gerechten en is heerlijk in sauzen (en dressings). Het is wat zachter en zoeter in vergelijking met verse gember.
- Sinaasappelsap - Geeft een fruitige, frisse citrus smaak aan de saus.
Hoe maak je Gember Kip met Honing en Ketjap?
Een printbaar recept met stap-voor-stap beschrijving vind je onderaan deze blog.
- Meng de olie, zout, knoflook en gember goed door elkaar. Meng dit door de kipfiletblokjes en laat minimaal 30 minuten afgedekt in de koelkast marineren. Deze stap kun je al een avond vooraf doen.
- Meng in een steelpannetje de sojasaus, sinaasappelsap, honing en gembersiroop tot het aan de kook is.
- Verdeel de gemarineerde kipfilet over de ovenschaal en laat dit 12 minuten in de oven bij 230 °C bakken.
- Schenk de honing gembersaus over de kip en zet de ovenschaal terug in de oven. Bak nogmaals 10 minuten.
Lekker met: rijst en groenten, zoals gestoomde broccoli, boontjes of een heerlijke salade, en wat rijst.
Garneer met sesamzaadjes en fijngesneden bosui.
Tips en variaties
- Ook lekker, voeg ananas toe en bak die mee met de kip.
- Doe wat olie in de pan en bak wat cashewnoten kort aan. Bestrooi de honing gember kip met de noten.
- Extra groente? Voeg wat paprika reepjes toe aan de kip met saus en laat mee roosteren in de oven.
- Spicy: voeg een eetlepel zoete chilisaus toe aan de gember honing saus.
Gember blijft op kamertemperatuur vaak een week goed, voordat hij zacht wordt. In de koelkast blijft hij wat langer goed, tot wel drie weken. Maar als je hem invriest, kun je hem wel tot 6 maanden bewaren. TIP: Schil de gember en snij hem in plakken van 1 cm voordat je hem invriest. Zo heb je altijd een portie grootte gember bij de hand.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Apparatuur
Ingrediënten
Marineren
- 2 eetlepels olie
- 1 theelepel grof zeezout
- 1 teentje knoflook uitgeperst
- 2 cm verse gember vers, geschild en geraspt
- 300 gram kipfilet in blokjes gesneden van 1 x 1 cm
Saus
- 1 eetlepel Japanse sojasaus
- 2 eetlepels sinaasappelsap
- 2 eetlepels gembersiroop
- 2 eetlepels honing
Garnering
- sesamzaadjes
- bosui in reepjes gesneden
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Meng in een kleine kom een marinade van de olie, zout, knoflook en gember.2 eetlepels olie, 1 theelepel grof zeezout, 1 teentje knoflook, 2 cm verse gember
- Meng de kipfilet met de marinade in en laat 30 minuten in de koeling marineren.300 gram kipfilet
- Verwarm de oven voor op 230 °C of 210 °C
- Leg de gemarineerde kipblokjes in een ovenschaal en bak gedurende 12 minuten in de oven.
- Ondertussen meng je in een steelpannetje de sojasaus, sinaasappelsap, gembersiroop en honing tot het aan de kook is.1 eetlepel Japanse sojasaus, 2 eetlepels sinaasappelsap, 2 eetlepels gembersiroop, 2 eetlepels honing
- Schenk de saus over de kipfilet en laat nog eens 10 minuten bakken in de hete oven.
- Optioneel: Garneer de kip met sesamzaad en fijngesneden bosui.sesamzaadjes, bosui
Opmerkingen:
- Ook lekker, voeg ananas toe en bak die mee met de kip.
- Doe wat olie in de pan en bak wat cashewnoten kort aan. Bestrooi de honing gember kip met de noten.
- Extra groente? Voeg wat paprika reepjes toe aan de kip met saus en laat mee roosteren in de oven.
- Spicy: voeg een eetlepel zoete chilisaus toe aan de gember honing saus.
- Koelkast: Je kunt de kip al een avond vooraf marineren. Zo kost het maken echt weinig tijd.
- Diepvries: Doe de marinade en de kip in een diepvrieszak en vries in. Laat ontdooien, je kunt meteen doorgaan met het bakken in de oven.
- Koelkast: Dek af en bewaar maximaal 2 dagen in de koeling.
- Diepvries: Bewaar in een diepvriesdoos in de vriezer, maximaal 2 maanden. Laat ontdooien in de koeling.
Geef een reactie