Halloween traktatie zelf maken: Griezelige Lollipops. Vier Halloween in stijl. Spannende leuke marshmallow pops voor een spookachtige traktatie. Leuk voor op school of wanneer de kinderen langskomen aan de deuren voor Halloween. Een eenvoudig recept om te maken.

Maak Betoverende Halloween Traktaties: Zelfgemaakte Marshmallow Pops!
Halloween staat voor de deur en wat is er nu leuker dan je eigen griezelige lekkernijen te maken. En met dit makkelijke recept maak je snel en budgetvriendelijk een heerlijke traktatie: Marshmallow lollipops. Kleurrijk, speels en in Halloween stijl, is dit perfect om een spannend feestje op te vrolijken.
Naast Marshmallows, chocola en Halloween strooisels, ijsstokjes heb je niets meer nodig. Tja alleen wat tijd, maar zelfs dat valt reuze mee. Verder maak ik de stokjes met een stift zwart, gewoon omdat ik dat dat bij deze traktatie vind passen, maar dat is volledig optioneel. Ik denk dat ik voor de klas van onze kinderen in een kleine twintig minuten alles in elkaar had zitten.
Geef je eigen unieke twist aan deze Halloween traktaties en maak deze heerlijke lolly's.
Wat heb je nodig voor deze Griezelige Halloween Traktatie?
Om deze Halloween Traktatie Zelf te Maken, heb je de volgende ingrediënten nodig. De juiste hoeveelheden vind je in de receptenkaart onderaan het blog:
- Chocola: Ik gebruik smeltchocola uit de winkel, die je snel in de magnetron of au bain-Marie kunt smelten. Of je gebruikt melkchocola of pure chocola en smelt die au bain-Marie in een kom.
- Marshmallows: Gemaakt van suiker, gelatine en water en zijn lekker luchtig. Lekker zoet.
- Halloween sprinkles: Online en/of in bakwinkels te koop. En ook sommige supermarkten hebben rond Halloween versieringen in hun assortiment.
Hoe maak je Halloween Lollipops?
Een printbaar recept met stap-voor-stap beschrijving vind je onderaan deze blog.
- Steek het ijsstokje in de marshmallow. Zorg dat hij goed vastzit, voordat je ze in de chocola doopt (anders ben je je marshmallow kwijt).
- Dip de marshmallow in de gesmolten chocola.
- En vervolgens in de Halloween sprinkles.
- Zet in een glas en laat uitharden.
Serveren: Leg op een schaal, zodat iedereen er eentje af kan pakken of verpak ze in een klein cellofaan zakje dat je dichtknoopt.
Tips, Vervangingen en Variaties
- In plaats van gesmolten chocola kun je ook candy melts (kleurtje gebruiken).
- Leuke variaties:
- Monsterpops: gebruik candy melts in een kleurtje met eetbare oogjes en teken met eetbare stift een mond.
- Skeletten: Gebruik witte chocolade en teken met een eetbare stift, een skelet op de marshmallow of gebruik Sprinkles in de vorm van botten.
- Bloederige lollipops: Dip de marshmallows in gesmolten rode candy melts.
- Spookachtig: Dip de marshmallow in gesmolten witte chocola en druk twee oogjes in de marshmallow. Laat alles uitharden.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!Â
Abonneer je voor nog meer leuke video’s op mijn kanaal!
https://www.youtube.com/c/ByAndreaJanssennlHalloween Traktatie Zelf Maken: Griezelige Lollipops
Ingrediënten
- 10 Marshmallows
- 65 gram Halloween strooisels
- 200 gram smeltchocolade (gesmolten)
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Hoe maak je het:
- Steek de marshmallows op een ijsstokje.10 Marshmallows
- Doe de sprinkles in een kommetje.65 gram Halloween strooisels
- Dip de marshmallow in de gesmolten chocola en vervolgens in de sprinkles.200 gram smeltchocolade
- Zet in een glas en laat de marshmallows drogen. Zet niet te veel Lollie’s in een glas, want je wilt niet dat ze elkaar raken. Laat uitharden, dat duurt ongeveer een half uurtje.
Opmerkingen:
- Ik gebruik smeltchocola uit de supermarkt of bakwinkel, die je snel in de magnetron of au bain-Marie kunt smelten. Of je gebruikt melkchocola of pure chocola en smelt die au bain-Marie in een kom.
- In plaats van gesmolten chocola kun je ook candy melts (kleurtje gebruiken).
- Monsterpops: gebruik candy melts in een kleurtje met eetbare oogjes en teken met eetbare stift een mond.
- Skeletten: Gebruik witte chocolade en teken met een eetbare stift een skelet op de marshmallow of gebruik strooisels in de vorm van botten.
- Bloederige lollipops: Dip de marshmallows in rode candymelt.
- Spookachtig: Dip de marshmallow in gesmolten witte chocola en druk twee oogjes in de marshmallow. Laat alles uitharden.
Geef een reactie