Een smeuïge wortelcake gezoet met gedroogde dadels , gember en kruiden thee. Met volkorenmeel en kokos een (h)eerlijke cake.
Een nieuwe maand, een nieuwe foodblogswap. En deze maand mocht ik koken van het blog: bijna net zo lekker als thuis. Johanneke is de schrijfster van dit blog en toen ik aan het zoeken was tussen één van haar heerlijke recepten, kwam ik de opmerking: "mijn man vindt dat ik maar een wortelcakenkookboek moet gaan schrijven" tegen. Dat was voor mij voldoende ingang om eens tussen de wortelcakes te gaan neuzen, die Johanneke inderdaad een aantal op haar blog heeft staan.
Deze zuivelvrije wortelcake, gezoet met dadels, thee en gember sprak mij meteen aan. Hoe die zou gaan smaken wist ik nog niet, maar aangezien er een wortelcakenkookboek geschreven moest gaan worden, leek dat wel goed te komen. En dat bleek inderdaad zo te zijn.
Ondanks dat er geen suiker aan toegevoegd werd, was de cake verrassend zoet. Hij was niet droog, maar juist heel smeuïg. En hij was binnen no time op. Ik denk dat dat wortelcakenkookboek een goed idee is!
It's a good taste!
Recept wortelcake
lactose vrij
Heb je deze lactose vrije wortelcake gemaakt? Tag dan #byandreajanssen op Instagram of  twitter. Ik vind het namelijk superleuk om te weten dat mijn recepten gemaakt worden en ik ga zeker kijken. Je kunt natuurlijk ook altijd het recept delen op mijn Facebook pagina. En niet vergeten om het recept op Pinterest te bewaren om het eenvoudig terug te vinden Tot snel!
Abonneer je voor nog meer leuke video’s op mijn kanaal!
https://www.youtube.com/c/ByAndreaJanssennlLactose vrije wortelcake
Ingrediënten
- 100 gram dadels (zonder pit)
- 150 ml thee sterrenmunt (heet)
- 1 theelepel zuiveringszout
- 2 eieren (maat L)
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel speculaaskruiden
- 75 gram volkorenmeel
- 100 gram bloem
- 3 gemberbolletjes (fijngehakt)
- 1 eetlepel sesamzaad
- 3 eetlepels kokos (geraspt en gedroogd)
- 150 gram wortel (geraspt)
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Hoe maak je het:
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Boter een cakeblik in met zonnebloemolie en bestuif met bloem. Klop het teveel aan bloem uit de vorm.
- Hak de dadels zeer fijn en meng met het zuiveringszout.
- Giet de hete thee erbij en laat 15 minuten staan.
- Breek de eieren boven een kom en schenk de zonnebloemolie erbij.
- Meng het geheel goed door tot je een mengsel krijgt.
- Giet de dadels met thee erbij en meng alles.
- Schep dan ook de kaneel, speculaaskruiden, volkorenmeel en bloem met een spatel tot je een beslag krijgt.
- Voeg tenslotte de gember, het sesamzaad, kokos en wortelrasp door het beslag. Meng alles door elkaar met een spatel en giet dat in de bakvorm.
- Bak de cake gedurende 60 minuten in de oven.
- Laat afkoelen op een rooster.
Opmerkingen:
Indicatie Voedingswaarde (Per Persoon / Portie)
Wat gebruik ik in de
keuken?
Ik heb diverse keukengereedschappen gebruikt om dit recept te maken. Wil je meer weten over de gebruikte spullen (of gewoon meer informatie hoe je ze gebruikt en waar je op moet letten bij je aankoop) volg dan de link. Het is ook mogelijk om de spullen te bestellen.
- een goed stel messen
- snijplanken
- Kwastjes, spatels en andere bakbenodigdheden
- Bakplaat
- Mixer, staafmixer
- Cakeblik
Geef een reactie