Deze knapperige chocolade koekjes hebben een intense chocoladesmaak. Ze zijn omhult met een flinterdun suikerlaagje. Het is een koekje dat eenvoudig te maken is.
Lekkere chocolade koekjes, zelfgebakken. Met cacao en pure chocola. Heerlijk romig door de boter. En met een knapperig suikerlaagje wat het koekje nog net wat lekkerder maakt. Deze koekjes zijn makkelijk te maken en daardoor komen ze hier zeker nog vaker op tafel.
Het recept heb ik uit de keuken van Levine en is gebaseerd op het boek Great cookies, secrets to sensational sweets van Carole Walter.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!Â
Abonneer je voor nog meer leuke video’s op mijn kanaal!
https://www.youtube.com/c/ByAndreaJanssennlChocolade koekjes
Apparatuur
- De temperatuur is aangegeven voor onder- en bovenwarmte. Gebruik je een hetelucht oven, verlaag de temperatuur met 20 °C.
Ingrediënten
- 140 gram bloem
- 15 gram cacaopoeder
- 1 theelepel bakpoeder
- ¼ theelepel zout
- 115 gram roomboter (zachte ongezouten)
- 135 gram suiker
- 100 gram donkerbruine basterdsuiker
- 2 eieren (maat L)
- 1 theelepel vanille extract (of 1 zakje vanille-suiker)
- 285 gram pure chocolade (in stukjes gehakt)
- 3 eetlepels suiker ( voor de afwerking)
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Hoe maak je het:
- Zet een pan met water op het vuur. Hang een kom in het water en doe de chocolade hierin. Zet de pan zachtjes aan en laat de chocolade op deze manier smelten. Wanneer het gesmolten is haal je de kom uit het water en zet je het even terzijde. (au-bain-marie methode)
- Doe de droge ingrediënten in een kom (bloem, cacaopoeder, bakpoeder en zout) en roer met een vork goed door elkaar.
- Meng de boter met de twee soorten suiker romig (ongeveer 2 minuten mixen).
- Breek de eieren er 1 voor 1 boven terwijl je blijft mixen.
- Mix het vanille-extract en de gesmolten chocolade erdoor.
- Zet de mixer laag. Voeg de droge ingrediënten in twee keer toe terwijl je mixt. Wanneer alles gemengd is zet je de mixer uit.
- Dek de kom af met plastic folie en zet in de koeling, gedurende tenminste 30 minuten en maximaal 2 dagen.
- Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Doe de suiker voor de afwerking in een schaaltje.
- Haal het deeg uit de oven en schep met een eetlepel een bolletje van een walnoot uit het deeg. Rol tussen je palmen tot een bolletje en rol dat door de suiker.
- Leg op de bakplaat. Laat er voldoende ruimte tussen, want ze vloeien later nog iets uit.
- Zet de bakplaat 11 minuten in de oven.
- Laat ze afkoelen op een rooster en bewaar ze in een luchtdichte doos tot gebruik.
Geef een reactie