Kabeljauw met kruidenkorst: Deze kabeljauwfilets krijgen een pittige bite door de korst van Parmezaanse kaas. Een makkelijk en snel recept, want het staat binnen 20 minuten op tafel.
Eet minimaal 2 x in de week vis. Soms is dat best lastig om te halen. Maar met deze kabeljauw met kruidenkorst is dat geen enkel probleem meer.
Kabeljauw van zichzelf is een malse vis, maar heeft niet uitzonderlijk veel smaak. Het is zacht in de mond en eet lekker weg. En wat als je de korst nu knapperig gratineert met een krokante kaaskorst? Dan krijg je een recept dat onweerstaanbaar lekker is.
- Het is lekker om deze kabeljauw met kruidenkorst te serveren met een een heerlijke groene salade.
- Dit gerecht is heerlijk met kabeljauw, maar zeker ook met andere witvis, zoals tilapia of pangasiusfilet.
- Ovenschaal - kies een ovenschaal van de juiste afmeting (niet te klein en niet te groot) en het liefst met een antiaanbaklaag. Kijk ook goed naar het materiaal. Je wilt een ovenschaal die de warmte egaal verspreid zodat je gerecht zodat het overal even gaar is. En ook belangrijk is dat hij geen naden heeft en in de afwasmachine kan worden schoongemaakt. In dit recept gebruik ik de ovenschaal bij het grillen in de oven.
- Koksmes - Dit koksmes is mijn steun en toeverlaat in de keuken. Het is van Wusthof en ik heb het al vele jaren in mijn bezit. Het laat me nooit in de steek en blijft superscherp. Het is het enige profesionele mes dat ik heb en het is een aanrader om, als je een complete messenset te duur vindt, in ieder geval dit mes aan te schaffen want hier kun je bijna alles mee snijden. Daar ga je zeker geen spijt van krijgen!
- Snijplank set - Onmisbaar in elke keuken is een goede snijplank set. En waarom een set? Omdat je niet wilt dat je je kruisbesmetting krijgt van bijvoorbeeld rauw vlees met je groenten. Deze snijplanken zijn op kleur gecodeerd (en hebben een bijpassend label), zodat je precies weet waarvoor je je plank kunt gebruiken. Zo hebben ziektemakers geen kans. Ik gebruik snijplanken bij het snijden van de peterselie.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
- 1 eetlepel olie
- 500 gram kabeljauwfilets 4 stuks
- 3 eetlepels paneermeel
- 30 gram Parmezaanse kaas geraspt
- 1 eetlepel peterselie gehakt
- ⅛ theelepel zout
- ⅛ theelepel peper
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Vet een ovenschaal in met olie
- Verdeel de kabeljauwfilets in de ovenschaal.
- In een kommetje meng je het paneermeel, de kaas, peterselie, zout en peper.
- Strooi het paneermeel mengsel op de bovenkant van de kabeljauwfilets.
- Zet de ovenschaal gedurende 20 minuten in de oven zodat de kaas smelt en de kabeljauwfilets gaar worden.
- Lekker met een groene salade met tomaat!
Opmerkingen:
- Je kunt dit recept combineren met een een heerlijke groene salade.
- Dit gerecht is heerlijk met kabeljauw, maar zeker ook met andere witvis, zoals tilapia of pangasiusfilet.
Geef een reactie