Hierbij het recept voor een homemade Hollandse spicy egg-nog. Met een Nederlands tintje. Een recept met alcohol. Supermakkelijk en erg lekker!
Ken je dat? Je komt steeds maar weer een recept tegen, waarvan je denkt hoe zou dat smaken? Dat had ik dus. Overal kom ik egg-nog tegen. Een traditioneel drankje gemaakt in Engelstalige landen en gedronken met Kerstmis. En toen heb ik bedacht dat dat een teken moest zijn!
Helaas kennen ze bij ons geen kant en klare egg-nog. Maar aan de ingrediënten te zien, heeft het iets weg van advocaat. Dat heb ik dus als basis genomen. En verder wat kruiden, smaakmakers enzovoorts erbij gestopt. Het resultaat... erg lekker (en de rest zet ik lekker in de koeling om vanavond met vrienden te nuttigen).
- Om het nog feestelijker te maken, smeer je de bovenzijde van het glas in met wat advocaat en dip het glas vervolgens in fijne kristalsuiker. De suiker krijgt de kleur van de egg-nog (en het ziet er supermooi uit).
- Nootmuskaat die je vers raspt heeft meer smaak dan nootmuskaat poeder. Koop daarom nootmuskaat zaden en rasp vers wat je nodig hebt.
- Heb je geen Kahlua? Je kunt ook Tia Maria of Sheridan's koffielikeur gebruiken.
- Voor nog meer smaak, vervang de kaneel, nootmuskaat en kruidnagel door 3 theelepels speculaaskruiden.
- Heb je nog wat egg-nog over, gebruik het dan in de pudding, ijs of taart. Of meng het door de koffie of in een milkshake.
Voorbereiden en bewaren
- 2 tot 3 dagen wanneer bewaard in de koeling
- Egg nog is niet geschikt om in te vriezen omdat de structuur van de egg nog dan verandert.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
Hollandse spicy egg nog
- 500 ml advocaat
- 125 ml whiskey
- 125 ml Kahlua
- 125 ml rum
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel nootmuskaat
- 1 theelepel kruidnagel gemalen
Rand en opdienen
- 1 eetlepel advocaat (optioneel)
- 1 eetlepel lichtbruine suiker (optioneel)
- snufje nootmuskaat
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Hollandse spicy egg nog
- Meng in een kom alle drankjes.
- Voeg vervolgens de kruiden toe en meng die er door heen met de garde.
Rand en opdienen
- Smeer de bovenzijde van het glas in met advocaat.
- Zet het glas op zijn kop in de lichtbruine suiker. De suiker blijft plakken en neemt de kleur van de advocaat aan.
- Schenk het drankje in het glas.
- Bestrooi met wat nootmuskaat.
Opmerkingen:
- Om het nog feestelijker te maken, smeer je de bovenzijde van het glas in met wat advocaat en dip het glas vervolgens in fijne kristalsuiker. De suiker krijgt de kleur van de egg-nog (en het ziet er supermooi uit).
- Nootmuskaat die je vers raspt heeft meer smaak dan nootmuskaat poeder. Koop daarom nootmuskaat zaden en rasp vers wat je nodig hebt.
- Heb je geen Kahlua? Je kunt ook Tia Maria of Sheridan's koffielikeur gebruiken.
- Voor nog meer smaak, vervang de kaneel, nootmuskaat en kruidnagel door 3 theelepels speculaaskruiden.
- Heb je nog wat egg-nog over, gebruik het dan in de pudding, ijs of taart. Of meng het door de koffie of in een milkshake.
Geef een reactie