Carpaccio club sandwich: Ontdek de ultieme smaakexplosie tussen drie sneetjes maisbrood. Laat je verrassen door de heerlijk smaak van de malse carpaccio, knapperige groenten, oude kaas en lekkere pestomayonaise. Hier ga je zeker van watertanden. Klaar om je tanden te zetten in deze ultieme lunch? Laten we dan snel aan de slag gaan!
Carpaccio Club sandwich: Hemelse Smaaksensatie tussen Drie Sneetjes Brood!
Weet je wat één van mijn meest favoriete lunch recepten is, als ik in een lunchzaak eet? Een Carpaccio Club sandwich. Ik heb er inmiddels al aardig wat op, want dit is echt onweerstaanbaar lekker.
De malse carpaccio, knapperige komkommer, peperige rucola, ziltige oude kaas en pesto mayonaise. En had ik de semi-zongedroogde tomaatjes al genoemd? Echt dit is sandwich heaven.
Maak het zelf!
En nu was natuurlijk de vraag, lukt het me om thuis deze heerlijke clubsandwich te creëren? Met de juiste smaak combinaties. Het antwoord is: dat is zeker gelukt. Ik dacht dat ik er ging starten met een club sandwich voor mezelf, voor mezelf als een soort guilty pleasure, maar uiteindelijk stonden er vijf borden op tafel. En ze waren allemaal leeg. Mam, kun je er nog eentje maken? “Nu even niet, maar als we binnenkort weer eens een keer extra lekker willen lunchen, maak ik hem nog wel een keer!”.
Zo, die reacties zorgden ervoor dat ik besloten heb om hem met jullie te delen. Moest ik hem wel weer opnieuw maken voor de foto, maar ja dat heb ik toen, maar met liefde voor jullie gedaan! 😉 Ik hoop dat jullie ook zo gaan genieten van dit heerlijke lunch recept!
Wat heb je nodig voor een Carpaccio Sandwich?
Om deze Carpaccio Clubsandwich te bereiden, heb je de volgende ingrediënten nodig. De juiste hoeveelheden vind je in de receptenkaart onderaan het blog:
- Maisbrood: een brood met een lichtgele kleur met een lichtzoete smaak.
- Mayonaise en Pesto: Door de groene pesto te combineren met de romige mayonaise, krijg je een smaakvolle zoete, lichtgroene mayonaise.
- Komkommer: heeft een frisse en neutrale smaak.
- Carpaccio: Dungesneden rauwe ossenhaas, het fijnste stuk vlees van een rund.
- Oude kaas: heeft een pittige en rijke smaak.
- Parmezaanse kaas: Een zoute smaak uit de Italiaanse keuken.
- Pijnboompitten: Gebruik geroosterde pijnboompitten voor een vleugje nootachtige smaak.
- Semi-zongedroogde tomaten: Vol van smaak, licht zoet en sappig.
- Rucola: Voor een peperige smaak.
Hoe maak je een Carpaccio Clubsandwich met Pesto?
Een printbaar recept met stap-voor-stap beschrijving vind je onderaan deze blog.
- Rooster het maisbrood. Meng de pesto met de mayonaise. Leg een sneetje voor je neer en besmeer met de pesto mayonaise
- Beleg het brood met plakjes komkommer en daarop een plakje oude kaas.
- Leg hierop een tweede sneetje geroosterd brood. Bestrijk het sneetje met pesto mayonaise Leg daarop plakjes carpaccio. Bestrooi met pijnboompitten en Parmezaanse kaas.
- Verdeel daarop rucola en (semi) zongedroogde tomaten. Leg daarop het derde sneetje maisbrood.
Je hoeft hier niets bij te serveren, maar het is zeker lekker met een kommetje tomatensoep, een frisse salade of zelfgemaakte frietjes.
Tips, Vervangingen en Variaties
- Carpaccio: Vervang de carpaccio met Rosbief, kipfilet of rookvlees. Allemaal erg lekker.
- Pesto mayonaise: In plaats van pesto mayonaise is truffel mayonaise een goede vervanging.
- Italiaans: Voeg wat plakjes mozzarella toe en bestrooi met basilicum.
- Aziatische twist: Gebruik in plaats van pesto mayonaise, wasabi mayonaise. De rucola vervang je door dunne reepjes wortel en een lente-uitje. Besprenkel de carpaccio met een beetje sojasaus.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
- 1 eetlepel groene pesto
- 3 eetlepels mayonaise
- 6 sneetjes maisbrood geroosterd
- ½ komkommer geschild en in dunne plakjes gesneden
- 2 plakjes oude kaas
- 120 gram Carpaccio
- 30 gram pijnboompitten geroosterd
- 30 gram Parmezaanse kaas geschaafd
- 10 zongedroogde tomaten in reepjes, of semi zongedroogd als je ze aan kunt komen
- 30 gram rucola
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Meng de pesto met de mayonaise.1 eetlepel groene pesto, 3 eetlepels mayonaise
- Leg een sneetje maisbrood voor je neer en bestrijk met een eetlepel pesto mayonaise.6 sneetjes maisbrood
- Beleg met dunne plakjes komkommer en leg daarop een plakje oude kaas.½ komkommer, 2 plakjes oude kaas
- Leg hier een tweede snee maisbrood op en bestrijk ook die met pesto mayonaise.
- Verdeel de helft van de carpaccio over de mayonaise en bestrooi met pijnboompitten en Parmezaanse kaas.120 gram Carpaccio, 30 gram pijnboompitten, 30 gram Parmezaanse kaas
- Beleg met 5 zongedroogde tomaten en verdeel de rucola hierop.10 zongedroogde tomaten, 30 gram rucola
- Maak de sandwich af door het derde sneetje geroosterd maisbrood erop te leggen.
- Halveer de sandwich (diagonaal) en maak nu ook de tweede carpaccio clubsandwich op dezelfde manier. Smakelijk!
Opmerkingen:
- Carpaccio: Vervang de carpaccio met Rosbief, kipfilet of rookvlees. Allemaal erg lekker.
- Pesto mayonaise: In plaats van pesto mayonaise is truffel mayonaise een goede vervanging.
- Italiaans: Voeg wat plakjes mozzarella toe en bestrooi met basilicum.
- Aziatische twist: Gebruik in plaats van pesto mayonaise, wasabi mayonaise. De rucola vervang je door dunne reepjes wortel en een lente-uitje. Besprenkel de carpaccio met een beetje sojasaus.
Deze carpaccio clubsandwich kun je alleen vers gemaakt eten. Het geroosterde brood wordt anders zacht en dit is een stuk minder lekker!
Geef een reactie