Een luxe gourmet recept: zalm gemarineerd in limoen met een roomsausje met dille. Heerlijk mals, een lichte citrussmaak en een heerlijke combinatie met de romige saus. Een makkelijk en mooi recept voor de gourmet!
Vis en dille, een combinatie die je in veel gerechten terugziet. Zo ook in dit recept waar de zalm, die is gemarineerd in wat limoensap, wordt geserveerd met een warme roomsaus. Daardoor krijg je een heerlijke smaakvolle vis en een heel mooi gourmet recept.
Top Tip
Je kunt vis garen in een zuur (zoals bij ceviche) en dus is het belangrijk om de zalm niet te lang in de limoen te marineren. Vijf minuten is meer dan voldoende.

📖 Recipe
RECEPTKAART
Gourmet Recept: Zalm Gemarineerd in Limoen
Een luxe gourmet recept: zalm gemarineerd in limoen met een roomsausje met dille. Heerlijk mals, een lichte citrussmaak en een heerlijke combinatie met de romige saus. Een makkelijk en mooi recept voor de gourmet!
Ingrediënten
- 2 zalmfilets
- 2 eetlepels limoensap
- zout en peper, naar smaak
- 250 ml slagroom
- 1 eetlepel dille, topjes, vers
Instructies
- Snij de zalmfilet in blokjes van 2 x 2 cm.2 zalmfilets
- Knijp het limoensap in een schaaltje uit en laat de vis hier 5 minuten in marineren.2 eetlepels limoensap
- Haal de zalm uit de marinade en bestrooi met zout en peper.zout en peper
- In een kommetje meng je de slagroom met de dille topjes.250 ml slagroom, 1 eetlepel dille
- Zet alles tot 15 minuten voor de gourmet afgedekt in de koeling.
- Bij het gourmetten schroei je de zalm dicht en bak je hem ongeveer 2 minuten.
- Schenk dan een scheutje slagroom erbij en laat warm worden (maar niet koken).
- Serveer meteen.
Opmerkingen
1. Marineer kort: vis kun je garen in een zuur dus laat de zalm niet te lang in de limoen marineren. Vijf minuten is meer dan voldoende.
2. Dille: dille kan overheersend zijn, dus voeg dat gedoseerd toe.
3. Room: room zou kunnen schiften.
- Gebruik slagroom, want dat heeft een hoog vetpercentage waardoor het minder snel schift (geen light producten dus).
- Verder laat je de slagroom op kamertemperatuur komen, voordat je het toevoegt (dan is het temperatuurverschil minder) en
- voeg je de room op het eind pas toe. Laat het warm worden, maar niet aan de kook komen.
Voedingswaarde
Calories: 336kcalCarbohydrates: 2gProtein: 19gFat: 28gSaturated Fat: 15gPolyunsaturated Fat: 3gMonounsaturated Fat: 8gCholesterol: 118mgSodium: 55mgFiber: 0.03gSugar: 2gVitamin A: 970IUVitamin C: 3mgIron: 1mg
Heb je dit recept geprobeerd?Laat me weten hoe je het vindt!
Geef een reactie