Deze zalm die heerlijk mals is en in een lichte limoensmaak heeft die heerlijk combineert met het roomsausje met dille. Een mooi recept voor de gourmet!
Vis en dille een combinatie die je in veel gerechten terug ziet. Zo ook in dit recept waar de zalm, die is gemarineerd in wat limoensap, wordt besprenkelt met dille room. Daardoor krijg je een heerlijke smaakvolle vis en een heel mooi gourmet recept.
Omdat...
- je vis kunt garen in een zuur is het van belang om de zalm niet te lang in de limoen te marineren. Vijf minuten is meer dan voldoende.
- dille overheersend kan zijn, moet je dat gedoseerd toevoegen. Niet te veel dus.
- room zou kunnen schiften is het van belang dat je je aan een aantal regels houdt. Gebruik slagroom, want dat heeft een hoog vetpercentage waardoor het minder snel schift (geen light producten dus). Verder laat je de slagroom op kamertemperatuur komen, voordat je het toevoegt (dan is het temperatuurverschil minder) en voeg je de room op het eind pas toe. Laat het warm worden, maar niet aan de kook komen.
Recept Gourmet recept zalm gemarineerd in limoen
Heb je dit gourmet recept zalm gemarineerd in limoen gemaakt? Tag dan #byandreajanssen op Instagram of twitter. Ik vind het namelijk superleuk om te weten dat mijn recepten gemaakt worden en ik ga zeker kijken. Je kunt natuurlijk ook altijd het recept delen op mijn Facebook pagina. En niet vergeten om het recept op Pinterest te bewaren om het eenvoudig terug te vinden Tot snel!
Abonneer je voor nog meer leuke video’s op mijn kanaal!
https://www.youtube.com/c/ByAndreaJanssennlGourmet recept zalm gemarineerd in limoen
Ingrediënten
- 2 zalm filets
- ½ limoen ( sap)
- 250 ml slagroom
- 1 eetlepel dille (topjes vers)
- zout en peper (naar smaak)
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Hoe maak je het:
- Snij de zalmfilet in blokjes van 2 x 2 cm.
- Knijp het limoensap in een schaaltje uit en laat de vis hier 5 minuten in marineren.
- Haal uit de marinade en bestrooi met zout en peper.
- In een kommetje meng je de slagroom met de dille topjes.
- Zet alles tot 15 minuten voor de gourmet afgedekt in de koeling.
- Bij het gourmetten schroei je de zalm dicht en bak je hem ongeveer 2 minuten.
- Schenk dan een scheutje slagroom erbij en laat warm worden (maar niet koken).
- Serveer meteen.
Geef een reactie